Predstavljao se kao radnik Telemacha i krao novac pri “pregledavanju opreme”

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije lišili su slobode osobu H. M., rođen 1972. godine, iz Zenice, za koju se sumnja da je na užem gradskom području u Visokom izvršio prijevaru više osoba predstavljajući se kao radnik kompanije Telemach.

Prijevare su izvršene na način da je nepoznata osoba dolazila na vrata stana oštećenih osoba te se predstavljala kao radnik navedenoga kablovskoga operatera, nakon čega je ulazila u unutrašnjost stanova, odnosno prostorija i uz obrazloženje da pregleda postojeću opremu, iskorištavala nepažnju vlasnika stanova, uglavnom starijih osoba, i iz stanova otuđivala novac.

Intenzivnim operativnim radom na terenu navedena osoba je pronađena i lišena slobode, a također se došlo do određenih operativnih saznanja da je, na isti ili sličan način, na području drugih gradova prevarila više građana.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije će biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila više kaznenih djela prijevare.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.