Predstavljamo žiri 19. Mediteran Film Festivala – Jabuka.tv

Predstavljamo žiri 19. Mediteran Film Festivala

Ines Tanović, Nevio Marasović i Vanesa Fernandez Guerra članovi su žirija 19. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnoga dokumentarnog filma. Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnoga dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor “Grand Prix – Jack Daniel’s”.

Ines Tanović je filmska producentica i redateljica čiji su filmovi osvojili brojna priznanja i nagrade. Predsjednica je Udruge filmskih radnika Federacije BiH i Udruge filmskih radnika u BiH već dva mandata.

Nevio Marasović redatelj je nagrađivanih filmova “Goran”, “Vis-À-Vis”, “The Show Must Go On”. Njegov posljednji film “Comc Sans”, osvojio je šest Zlatnih arena na ovogodišnjem Pula film festivalu.

Vanesa Fernandez Guerra direktorica je ZINEBI – Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma u Bilbau. Doktorirala je audiovizualne komunikacije na Sveučilištu del País Vasco na kojemu posljednjih četrnaest godina radi kao predavačica i obavlja poslove menadžmenta.

O najboljem kratkometražnom dokumentarnom filmu na 19. Izdanju MFF-a odlučivat će žiri u sastavu Mirko Pivčević, Simon Panay i Dragan Komadina. Žiri proglašava najboljim autora iz kategorije kratkometražnoga dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu MFF projektor “Best Short”.

Mirko Pivčević filmski je i televizijski snimatelj. Kao direktor fotografije snimio je velik broj glazbenih spotova, reklama, dugometražnih igranih filmova te dokumentaraca.

Simon Panay je redatelj čiji je film “Nitko ne umire ovdje” proglašen najboljim kratkometražnim dokumentarcem na 18. izdanju Mediteran Film Festivala.

Dragan Komadina je dramaturg, dramski pisac, dramski pedagog i scenarist. Docent je na Odsjeku za dramaturgiju na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te umjetnički savjetnik u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

19. Mediteran Film Festival će se održati od 22. do 25. kolovoza 2018. u Širokom Brijegu. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmova, po deset u konkurenciji dugometražnog, odnosno deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca. Za prve dvije nagrade odgovoran je žiri, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika.

Više informacija o 19. Izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici  ili Facebook stranici.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.