Predsjedništvo BiH najavilo Inzku podnošenje zahtjeva za članstvo u EU – Jabuka.tv

Predsjedništvo BiH najavilo Inzku podnošenje zahtjeva za članstvo u EU

Članovi Predsjedništva BiH sastali se s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom i prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizora za Distrikt Brčko Bruceom Bertonom

U razgovoru su dominirale teme vezane za političko-ekonomsku situaciju i prilike u Bosni i Hercegovini. Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uvjeta za integraciju BiH u EU i NATO. U tom kontekstu rečeno je da BiH namjerava podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u EU početkom naredne godine.

Članovi Predsjedništva ponovili su stav da je Predsjedništvo usuglašeno u donošenju odluka od interesa za napredak BiH i za ispunjavanje uslova za predaju zahtjeva za članstvo BiH u EU.

predsjednistvo_inzko_2

Također je konstatirano da postoji jasno opredjeljenje Predsjedništva BiH da se radi na unapređenju političko-ekonomske situacije u BiH.

Visoki predstavnik Inzko i supervizor za Brčko Distrikt Berton ponovili su stav da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Članovi Predsjedništva BiH su novoimenovanom prvom zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt Bruceu Bertonu poželjeli uspjeh u obavljanju posla.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.