BiH podigla vojsku

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je u srijedu održalo 58. izvanrednu sjednicu.

Na njoj je doneseona Odluka o angažiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim tijelima u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa (COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj osoba koje dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ovlastilo ministra obrane Bosne i Hercegovine da unutar Bosne i Hercegovine, na zahtjev nadležnih institucija na razini Bosne i Hercegovine, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažirati i uporabiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH s pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja koronavirusa.

Ministar obrane Bosne i Hercegovite će svojom zapovijedi utvrditi potrebne osobne i neborbene materijalne resurse Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tijekom realizacije zadataka iz ove odluke, Oružane snage BiH će uspostaviti potpunu suradnju i koordinaciju sa nadležnim civilnim organima na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ovlaštenje za angažiranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine vrijedi 30 dana, a odluka Predsjedništva BiH stupa na snagu danom donošenja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.