Predsjedništva Vijeća mladih Široki Brijeg i Posušje održali zajedničku sjednicu

U petak, 11. listopada 2013. godine, u prostorijama Vijeća mladih Široki Brijeg u Hrvatskom kulturnom domu, održana je zajednička sjednica predsjedništava Vijeća mladih Široki Brijeg i Vijeća mladih Posušje.

Na samom početku obratili su se predsjednici dvaju vijeća predstavljajući svoje članove i govoreći o do sada učinjenim projektima i akcijama koje su proveli. Svatko od njih je iznio prepreke s kojima su se susreli u dosadašnjem radu. Također, razgovarali su o suradnji s medijima i zaključili da mediji s velikom pozornošću prate rad ovih udruga.

Dotakli su se i teme slabijeg odaziva mladih na kulturne događaje i što to mlade uistinu danas privlači. Dogovoreno je i skoro organiziranje zajedničkih projekata te stvoreni su mnogi planovi za budućnost. Cilj im nije samo pričati, oni žele svoj rad dokazati djelima.

Bilo je i riječi o veoma važnom dugoročnom projektu, a to je osnivanje Vijeća mladih e Županije Zapadnohercegovačke, no prije svega mora se oformiti još jedno vijeće mladih na području ove županije, u Grudama ili Ljubuškom, a na tome se u zadnje vrijeme ozbiljno radi u zadnje navedenoj općini.

Najvažniji dio su ostavili za kraj sjednice kada je predsjednik Vijeća mladih Posušje, Mate Lončar,  potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji obvezujući se time na timski rad s ostalim vijećima iz Federacije BiH koji su također potpisnici spomenute povelje. Podsjetimo, Povelju o prijateljstvu i suradnji potpisalo je 12 vijeća mladih iz Federacije BiH 29. srpnja 2013. godine na konferenciji u Ildiži, a trinaesti potpisnik Povelje je Vijeće mladih Posušje, koje zbog administrativnih razloga tada nije moglo potpisati taj dokument.

Zajednička sjednica Vijeća mladih Široki Brijeg i Vijeća mladih Posušje ujedno je i prva na ovoj razini organizirana u Bosni i Hercegovini.

vijece_mladih_2

vijece_mladih_5

vijece_mladih_3

vijece_mladih_4

vijece_mladih_1

(www.jabuka.tv | Tekst: Danijela Mandić | Foto: Domagoj Ledić)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.