Predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora kupovao skupe mobitele i sefove za oružje

Mihovil Mioković, predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora i bivši čelnik Mladeži HDZ-a, nedavno je objavio na svom Facebook profilu neke od računa nastale u njegovu mandatu.

Iz objavljenih računa se vidi da je kupljen mobitel Samsung Galaxy S21 Ultra 5G za 8.838 kuna s PDV-om, zatim još jedan takav mobitel, ali srebrni i s punjačem za 9.107 kuna, a 500 kuna je potrošeno za izradu logotipa Studentskog zbora, piše Index.hr.

Kupili dva sefa za oružje. Cijena? Gotovo 10.000 kuna

Zanimljivo je da se među objavljenim računima se nalazi i računi za sef A 706, a Mioković je za Index u utorak navečer rekao da su kupili dva identična sefa.

Cijena svakog sefa bez PDV-a iznosi 4.861,45 kuna, a kupljeni su u trgovini Ritoša, koja prodaje oružje i pripadajuću opremu, kao što su sefovi za oružje. To znači da su za dva sefa platili gotovo 10.000 kuna.

Mioković kaže da su sefovi kupljeni u njih smjestili videoopremu vrijednu gotovo 200 tisuća kuna. Zbor je, rekao nam je Mioković, kupio najbolju kameru i popratnu opremu na tržištu, pa su im sefovi bili potrebni kako bi ih zaštitili od krađe. Sefovi su trenutno prazni jer je videooprema izdana grupi studenata.

“Da taj novac nije potrošen, mogli su nam smanjiti proračun”

Ja sam stupio na mandat 9. listopada i mene je dočekao novac. Da taj novac nije potrošen, Sveučilište je moglo donijeti odluku da Studentskom zboru smanji proračun na 100 tisuća kuna. Gledao sam kako bismo mogli riješiti nešto, nije bilo projekata budući da je bila pandemija. I onda sam odlučio da pomognemo studentima i uzmemo kvalitetnu opremu koja će pomoći studentima za snimanje promotivnog sadržaja… Zato što je jako puno udruga i studenata tražilo najam opreme. Oprema koja se daje apsolutno je besplatna, rekao je ranije Mioković za Index.hr.

Zamjenik šefa Studentskog zbora Josip Periša se u razgovoru za 24sata ogradio od kupnje sefova. Tvrdi da on za to nije znao. Mioković kaže da to ne može biti istina i da je cijelo vodstvo Zbora bilo upoznato s trošenjem proračunskog novca.

U slučaju da Periša stvarno nije znao za kupnju sefova, kaže Mioković, to samo govori o njegovom radu.

Prorektor koji je odobrio troškove: To je uobičajeno

Tonći Lazibat, prorektor za poslovanje zagrebačkog sveučilišta, koji je Studentskom zboru odobrio isplatu sedamstotinjak tisuća kuna, za Index je izjavio da je riječ o “uobičajenim računima” te da svaki potpisuje i stoji iza svakog.

Ja sve račune, što se tiče Studentskog zbora, potpisujem i stojim iza svakog računa. To su vam uobičajeni računi, znate. To je nešto što je odobreno proračunom za projekte. Stojim iza svakog svog računa ako nešto sumnjate. Stojim iza svakog računa, to možete objaviti, rekao je Lazibat.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Pa to je nista, ovo je samo kap u moru u odnosnu na pare kojima Studentski zbor raspolaze i na koje ima utjecaj.
    To su milijuni kuna koji se daju za studentske projekte i projekte studentskih udruga. Zato i je svaki put borba kad su izbori za Zbor, zna se koje su udruge na jednoj strani a koje na drugoj.
    Da mediji malo vise prate studentske projekte i pare koje se njima dodjeljuju nasli bi jos svasta.

  • Kotlinsko, Stolno Veleučilište ima vrlo dobre kamermane, pa bi na korist bila neka europejsko-promicateljska suradnja glede predmetnih vrijednosti, primjenjenih znanja, kada je riječ dakle o toj pribavljenoj videoopremi.

  • Tako mlad a već toliko iskvaren, pa kakav će biti za 20 godina…
    Mladi ljudi bi trebali biti idealisti, težiti općem dobru, a evo vidim oko sebe sve sami sebičnjaci

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.