Predsjednica RH u Bugojnu: Veseli me vidjeti mladež, nadam se da ćete ostati ovdje

Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u srijedu u općini Bugojno, u okviru službenog posjeta Srednjobosanskoj županiji (SBŽ).

Obišla je župu Skopaljska Gračanica gdje se susrela sa svećenicima, dužnosnicima HDZ-a BiH, braniteljima i brojnim građanima koji su joj uputili riječi dobrodošlice.

Dolazim danas s jednom čvrstom porukom, a to je da će Hrvatska stajati uz vas i da će se boriti za vaša prava kao jednakopravnog, konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, kazala je u obraćanju prisutnima predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Dodala je kako je to “dokazala i tijekom svog prvog mandata, unatoč mnogim napadima, te da je mnogo puta rekla da nije bitna ona, već narod za koji se treba boriti”.

Nema tog razgovora s međunarodnim dužnosnicima gdje ne govorim o vama, Hrvatima, i gdje ne govorim o Bosni i Hercegovini, o tome da Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu s ostala dva naroda, naglasila je.

Istaknula je kako se “čvrsto zalaže i za europsku budućnost Bosne i Hercegovine”.

Jer, onda ćemo opet živjeti zajedno, bez granica među nama, i onda će i Hrvati u Bosni i Hercegovini moći ostvariti veći prosperitet i sva ona prava koja imaju i drugi u Evropskoj uniji, zaključila je.

Na kraju je poželjela blagostanje i zajedništvo hrvatskim obiteljima u predstojećim blagdanskim danima, uz poruku da će, bude li ponovo izabrana za predsjednicu Republike Hrvatske, i u novom mandatu podržavati Hrvate u Bosni i Hercegovini u svakom pogledu.

Nastojat ću biti među vama koliko god budem mogla i to diljem Bosne i Hercegovine, i ovdje u Srednjoj Bosni, gdje ste toliko propatili. Ono što me danas veseli jest vidjeti ovu mladež, ovu djecu koja su s nama. Nadam se da će ostati ovdje. To ostaje naša trajna obveza, poručila je Grabar-Kitarović tijekom svoje kratke posjete Bugojnu.

(Fena)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.