Predsjednica Grabar-Kitarović pozvala hrvatske tvrtke da investiraju u BiH

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je hrvatske gospodarstvenike dainvestiraju u Bosnu i Hercegovinu kako bi se zadržali i opstali Hrvati koji tamo žive.

Želimo potaknuti hrvatske gospodarstvenike da se okrenu ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, kako bismo i našim mladima omogućili posao i opstanak, napisala je hrvatska predsjednica u autorskom komentaru koji je petak objavilo bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista u posebnom prilogu posvećenom Filmskom festivalu u Orašju i Večeri Hercegovine u Posavini.

Pritom je istaknula kako će hrvatska država nastaviti pomagati Hrvatima i BiH na njezinom euroatlantskom putu uz uvažavanje jednakopravnosti svih naroda.

Iskrena je želja hrvatske države i njezinih institucija pružiti pomoć u izgradnji Bosne i Hercegovine kao moderne europske države za sve njezine građane. Hrvati su oduvijek poštivali načelo ravnopravnosti triju naroda koji u njoj žive. Vjerujem kako svatko tko je prijatelj ovoj zemlji mora uvažavati tu činjenicu, dodala je hrvatska predsjednica.

Pozdravila je održavanje filmskog festivala Dana hrvatskog filma u Orašju, kojemu je supokroviteljica uz hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića. Ocijenila je kako je potpora održavanju ovoga festivala sastavni dio očuvanja povijesnog i kulturnog identiteta bez čega se ne može govoriti niti o opstanku hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, a pogotovo u Posavini.

Od svog osnutka prije više od dva desetljeća, ovaj je festival pružao nadu u bolje sutra, u kojem će se živjeti i stvarati, u kojem će stasati generacije mladih ljudi okrenutih budućnosti koja je u njihovim rukama, napisala je predsjednica.

(Hina)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.