Predloženo ukidanje policijskog sata u čitavoj Federaciji BiH

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici u ponedjeljak predložio ublažavanje aktualnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na razini Federacije iznosi 28 slučajeva/100.000 stanovnika. Sedmodnevna incidenca iznad 50 slučajeva/100.000 stanovnika zabilježena je u dvije županije: Hercegovačko-neretvanskoj i Posavskoj.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je ukidanje ograničenja kretanja stanovništva, a da rad ugostiteljskih objekata definiraju županijski krizni stožeri, u skladu s epidemiološkom situacijom.

Predloženo je i da se dopuste javna te okupljanja u ugostiteljskim objektima do 30 osoba u zatvorenim prostorima, a do 70 na otvorenom, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Također je predložena i naredba zdravstvenim ustanovama za pružanje svih zdravstvenih usluga za koje su registrirani.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, do sada je cijepljeno više od 70.000 osoba, a u idućem razdoblju se očekuje veći broj cijepljenih, imajući u vidu da kontinuirano pristižu cjepiva, prenosi Fena.

Nove mjere predložene su na razdoblje od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Čerkez: Od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti, idemo u popuštanje mjera

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • je li se oglasio sindikat,s obzirom da su trazili normalnu nastavu kada je broj zarazenih u HNZ-u iznosio preko 300 ili udruga roditelja,gdje ste “dusebriznici”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.