Predlažemo vitalne kure za održavanje travnjaka!

VIKING profesionalci na zelenim površinama donose vam savjete za vitalnu kuru travnjaka, prikladnih za svako godišnje doba.

PROLJEĆE Očistite travnjake pomoću odgovarajućih VIKING kosilice. Savjet: Električne i akumulatorske kosilice pogodnije su za manje zelene površine, dok su benzinske namijenjene za veće travnjake. Kada je tlo osušeno, zagrijano (+10°C) i rast je opet započeo, praznine u travnjaku je moguće naknadno posijati. Proljetno gnojenje pomaže travnjacima da opet brzo rastu i zelene se, u slučaju da minule godine nije nastala zaliha hranjivih tvari uslijed stalnog malčiranja ( funkcija usitnjavanja lišća). Od sredine travnja/aprila je moguće odstranjivati odumrli materijal pomoću vertikalnog sjekača, a u području korijena trave uvoditi zrak i prostor, preporučamo VIKING prozračivače LB ili LE 540, ovisno o željenom motoru.

PR_foto_tisak

LJETO U ovom godišnjem dobu preporučamo navodnjavanje travnjaka do dubine korijenja. Najviše dva puta tjedno, a još bolje navodnjavati samo jednom tjedno, ali intenzivno (otprilike 20 litara na svaki m2 ). Česte male porcije vode “pokvare” svaki travnjak! Ili neprekidno usitnjavanje – košenje ili obavite ljetnu gnojidbu. Ako malčirate, odnosno gnojite s VIKING Multi – kosilicamaTM , uštedjet ćete na ljetnoj gnojidbi – novitet u VIKING asortimanu je model MB 756 GS. Za vrijeme vrućina travu ostavite duljom (otprilike 5 cm) i kosite ju za oblačnog vremena. Visoki “travnjak za godišnje odmore” kositi u više prolaza, prvo s najvišom mogućom postavkom reza, a tada i nešto dublje.

JESEN Redovito navodnjavajte do dubine korijenja. Zadnji rez obavite prije zime, što je kasnije moguće, preporuča se po blagom vremenu. Za prezimljavanje travu kositi na 3 – 5 cm visine. Iščupajte tvrdokorni korov i po potrebi provjerite nedostaje li tlu vapna, fosfora ili kalija.
Unikomerc d.o.o. Mostar je ekskluzivni uvoznik i distributer STIHL i VIKING proizvoda za Bosnu i Hercegovinu. Više informacija o trenutnim akcijskim ponudama STIHL i VIKING uređaja pronađite na www.unikomerc.ba kao i na Facebook stranici.

(www.jabuka.tv | PR)