Predavanje dr. Bože Petrova na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) organizira predavanje dr. Bože Petrova na temu „Mladi u politici – uloga i zastupljenost“. Predavanje će se održati u srijedu, 17. prosinca 2014. godine u 14:00 sati u amfiteatru Antun Branko Šimić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Jedan od osnovnih ciljeva Hrvatskog studentskog politološkog foruma je poticanje studenata na politološko promišljanje i njihov uvid u praktičnu stranu političkih procesa. Ovim predavanjem počinju “Dani politološkog foruma” kojima će se obilježiti peta obljetnica postojanja i djelovanja Udruge.

Dr. Božo Petrov predsjednik je nezavisnih lista “MOST” koje su osnovali mladi ljudi bez prethodnog političkog iskustva, a funkciju gradonačelnika Metkovića preuzeo je na izborima 2013. godine. Preuzimanjem dužnosti zatekao je dug od 17,6 milijuna kuna, koliko iznosi i gradski proračun za cijelu godinu. Za sedam mjeseci dug Grada je smanjen za čak 6,4 milijuna kuna, odnosno 35 posto. Kako bi vratio gradske dugove ovaj gradonačelnik nije uzeo kredit, već sebi srezao plaću na zakonski minimalni iznos. Plaće su smanjene i cijeloj gradskoj administraciji te ustanovama. Sa smanjenjem troškova gradske administracije istovremeno se do dodatnog novca za Grad nastoji doći, ne zaduživanjem, već apliciranjem na projekte iz fondova Europske unije.

“Kakva je trenutna uloga mladih u politici? Imaju li načina, mogućnosti, volje i želje za poticanje pozitivnih promjena u društvu? Odgovore na ova pitanja ponudit će uvaženi gost. Srdačno vas očekujemo!”, priopćeno je iz Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.