Prava istina o smrti bebe: Zlonamjernici izmislili da je beba umrla od temperaturnog šoka

Emina Kazić iz sela Čaplje kod Sanskog Mosta, baka jednoipogodišnje djevojčice Ajle, koja je preminula prije nekoliko dana, kaže da je njena unučica imala urođene probleme s disanjem. Ona ističe da je beba zbog toga od rođenja bila pod specijalnim liječničkim tretmanom, pišu Nezavisne novine.

Kazića dodaje da su prije nekoliko dana roditelji djevojčice Elvir i Ajda Šahić doputovali iz Švedske u BiH na godišnji odmor. “Namjeravali su provesti nekoliko dana u Konjicu, odakle je suprug moje kćeri, a potom su drugi dio odmora željeli provesti kod nas, u Čaplju”, rekla je Kazić.

Prema njenim riječima, neposredno po dolasku u Konjic djevojčici je pozlilo.

“Teško je disala i najvjerovatnije su tegobe bile prouzročene promjenom klimatskih uvjeta, pošto su u Švedskoj trenutačno mnogo niže temperature nego kod nas, a o vlažnosti zraka da se ne govori”, ispričala je Kazić.

Ona je dodala da je u jednom trenutku djevojčici ponestalo zraka i da su je roditelji odvezli u Dom zdravlja u Konjicu, odakle je hitno upućena u bolnicu u Mostaru.

Kazić je rekla da je dijete preminulo tijekom puta, ističući da obitelj ima velike primjedbe na liječnički tretman koji je pružen bebi.

“Mislim da optužbe o tome da je dijete preminulo od temperaturnog šoka navodno zbog klime u automobilu ne stoje. Te priče su izmislili zlonamjernici. Roditelji su posebnu pažnju vodili kod odabira automobila kojeg će iznajmiti za putovanje u BiH, upravo zbog činjenice da je dijete imalo dišne probleme “, rekla je Kazić.

Prema njenim riječima, roditelji nisu željeli da obdukcija bude obavljena u BiH.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar kažu da ih nitko nije obavijestio da je beba trebala iz Konjica bude transportirana u mostarsku bolnicu.

“Sve o tom slučaju znamo samo na temelju natpisa iz medija”, naveli su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, pišu Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.