Praljkovo ispijanje otrova udarna vijest i u svjetskim medijima

Svjetske agencije i brojni mediji u srijedu prenose vijest o navodnom ispijanju otrova bivšega zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka u haaškoj sudnici, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora.

Žalbeno vijeće Međunarodnoga kaznenoga suda za bivšu Jugoslaviju u srijedu je u Haagu prekinulo ročište na kojem je izricalo žalbenu presudu u predmetu bosanskohercegovačkoj šestorci nakon što je general Slobodan Praljak pred sudskim vijećem progutao sadržaj bočice kazavši im da je “popio otrov”.

“Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu” kazao je general Slobodan Praljak predsjedavajućem sucu Carmelu Agiusu, koji ga je upozorio da prestane s komentarima.

Praljak je potom popio sadržaj bočice i objavio da je “popio otrov”. To je učinio nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo njegovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora, prenosi Hina.

Britanski BBC je na svom informativnom servisu taj događaj istaknuo kao glavnu vijest, a o tome pišu i Sky News, Independent, The Sun i drugi otočki mediji.

O tome javljaju i Reuters, AFP i Associated Press, a vijest su prenijeli i talijanski mediji poput Rai-ja, njemački DW, Spiegel i Welt, turski TRT, katarska Al Jazeera, te mediji iz Irske, Rumunjske, Nizozemske i drugih država.

Regionalne agencije poput slovenskoga STA i srpskoga Tanjuga također su hitno objavile tu vijest.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.