Poznato koja će zemlja biti domaćin Eurosonga 2023.

Europska radiodifuzna unija (EBU) objavila je na društvenim mrežama službenu obavijest o tome da će ulogu domaćina Eurosonga 2023. umjesto Ukrajine preuzeti Ujedinjeno Kraljevstvo.

Sada je i službeno: Ujedinjeno Kraljevstvo ugostit će Eurosong 2023. BBC će preuzeti dužnosti domaćina i radit će zajedno s UA:PBC-om kako bi se simboli Ukrajine uklopili u predstojeći show, napisali su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Podsjetimo, u priopćenju koje je EBU objavio sredinom lipnja navedeno je kako su zbog rata u Ukrajini u suradnji sa stručnjacima proveli potpunu procjenu izvedivosti i sigurnosti organizacije natjecanja u toj državi te su zaključili da “s obzirom na trenutne okolnosti, sigurnosna i operativna jamstva potrebna televizijskoj kući za domaćinstvo, organizaciju i produkciju natjecanja za pjesmu Eurovizije prema pravilima, ukrajinska televizija trenutno nije u mogućnosti organizirati događaj”.

Tada je otkriveno i da pregovaraju s BBC-jem o preuzimanju uloge domaćina, a sada je potvrđeno da su došli do sporazuma.

Biti domaćin najvećeg i najsloženijeg glazbenog natjecanja na svijetu velika je privilegija. BBC je predan tome da ovaj događaj bude pravi odraz ukrajinske kulture uz prikazivanje raznolikosti britanske glazbe i kreativnosti. BBC će sada započeti proces traženja grada domaćina koji će nam biti partner u pružanju jednog od najuzbudljivijih događaja koji će se održati u Ujedinjenom Kraljevstvu 2023. godine, rekao je Tim Davie, glavni direktor BBC-ja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.