Poznato kada počinje suđenje Novaliću i ostalima iz “afere Respiratori” – Jabuka.tv

Poznato kada počinje suđenje Novaliću i ostalima iz “afere Respiratori”

Suđenje premijeru Federcije Fadilu Novaliću i ostalim optuženim u predmetu “Respiratori” počet će u srijedu, 24. veljače na Sudu Bosne i Hercegovine. Sutkinja u ovom predmetu je Džemila Begović.

Ovim će službeno početi suđenje, odnosno glavni pretres za veliki skandal, nakon što su se 29. siječnja svi optuženi – Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, Jelka Milićević, kao i gospodarski subjekt Srebrena malina – izjasnili da nisu krivi.

Njima se sudi kao organiziranoj grupi koja je, u najtežim trenucima pandemije, potrošila 10,5 milijuna KM za nabavku 100 kineskih respiratora od kojih do danas nijedan nije stavljen u funkciju.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, pranja novca, krivotvorenja ili uništenja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvještaja i njihovog falsificiraja ili uništavanja.

Jelka Milićević se tereti za nesavjestan rad u službi.

Novalićeva braniteljica Vasvija Vidović kazala je poslije ročišta o izjašnjenu o krivici da se očito želi napraviti slučaj “Sanader” u BiH te kako se unaprijed stvorila predodžba o krivnji.

Jedan ovakav slučaj je očito nekom potreban, kazala je tada Vidović te navela kako se Tužiteljstvo miješalo i onemogućavalo proces instaliranja uvezenih respiratora, prenosi Klix.

U međuvremenu, nijedan od nabavljenih respiratora još nije stavljen u funkciju, iako su podijeljeni zadravstvenim ustanovama.

Prošlog tjedna Federalna uprava civilne zaštite je potpisala ugovor s tvrtkom Verlab koja bi narednih dana trebala početi proces verifikacije.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ha, ha, ha…. Lik je i dalje prvi covjek u Federaciji. Cirkus mafijasa u njihovoj kriminalnoj drzavi. Ishod vec svima poznat. Vladaju pravosudem, tuzilastvom, Sipom, Osom, min. Sigurnosti, Mup Federacije u njihovim rukama. I kako ocekivati pravdu u ovoj bosnjackpj drzavi, drzavi SDA i njihovih satelita… Njima su Pakistan i Turska uzori u demokraciji a ne EU… Serijatski zakoni se uvode i sprovode lagano na mala vrata. Njihova zelja dominacije nad hrvatima u Federaciji postaje sve agresivnija a prema srbima lukavija i opreznija. Ali dugorocno i tu cilj imaju. Trebaju u prvom zamahu rijesiti malobrojnije hrvate i traziti lojalne srbe sebi podobne…

  • Kleptomanska vlast u sva tri(3) naroda! A vecih ovaca za sisanje ne upoznah od ovih u BiH.Meeee,meeee.ha.ha haaa.

  • Nece njemu nista on je musliman. Hrvat bi najebo a ovi vrana vrani oči ne vadi. Nezna masku staviti na labrnju ali zna milione klepiti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.