Poznati svi finalisti Eurosonga, evo koje su zemlje slavile u drugom polufinalu

U nizozemskom Rotterdamu održana je i druga polufinalna večer izbora za pjesmu Europe, Eurosong 2021. Nakon godine dana pauze, prve u povijesti ovog prestižnog televizijskog natjecanja u 60 godina, kandidati iz različitih europskih zemalja pokušali su se izboriti za finale.

U finale, gdje će se za prvo mjesto boriti 26 finalista, su se izborili predstavnici još deset zemalja, od sedamnaest koliko ih je nastupilo u drugoj polufinalnoj večeri.

Podsjetimo, hrvatska predstavnica Albina Grčić nastupila je u utorak sa svojom, sad već vrlo poznatom pjesmom “Tick-tock”, no nije ostvarila dovoljno dobar rezultat da bi se natjecala u finalnoj večeri koja će se u Nizozemskoj održati u subotu.

Za prolazak u finalnu večer natjecali su se predstavnici San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugala, Bugarske, Finske, Latvije, Švicarske i Danske.

Pandemija koronavirusa stvorila je velike probleme natjecateljima koji su se morali testirati svakih 48 sati. Tako su predstavnici Islanda gotovo u posljednji trenutak doznali da su pozitivni na virus te se nisu mogli natjecati već je publici predstavljen njihov raniji nastup.

Nastup Srbije, atraktivnih pjevačica iz grupe “Hurricane” i njihove pjesme Loko loko došla je podržati i eurovizijska pobjednica Marija Šerifović koja je na natjecanju pobijedila pjesmom “Molitva”.  Nastup je izazvao ovacije publike, prenosi Jutarnji list.

Ahoy arenu zapalili su i predstavnici Finske svojom žestokom izvedbom. Mnoge su podsjetili na Lordi kojima je Finska osvojila Euroviziju 2006. godine.

U finale su na kraju ušli Srbija, Bugarska, Albanija, Moldavija, Portugal, Island, Švicarska, San Marino, Grčka i Finska.

(www.jabuka.tv | Foto: Kenzo Tribouillard/AFP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.