Poznati detalji premlaćivanja mladića u Vitezu

Ne stišavaju se reakcije po društvenim mrežama na sukob koji se prije tjedan dana dogodio u Vitezu u motelu “Dačo”, u kojemu je teško i brutalno pretučen 27-godišnji Vicko Dodoja iz Dugopolja.

Razne se priče raspredaju o tome što se dogodilo i zbog čega je Dodoja završio u bolnici s teškim i za život opasnim ozljedama, no službene verzije nema.

Iz svega što smo doznali u razgovorima s nekim od sudionika događaja i prijateljima ozlijeđenog Dodoje može se zaključiti da je mladić nastradao ni kriv ni dužan samo zato što je vidio da su neki od njegovih prijatelja napadnuti pa je htio spriječiti daljnje napade, piše Slobodna Dalmacija.

U posjedu su snimke telefonskog razgovora u kojem jedan od dobro upućenih momaka pojašnjava jednoj osobi bliskoj Dodoji što se ustvari tamo dogodilo.

To ti je bilo da je njih 25 išlo na bikijadu jer trojica imaju bikove i onda tako svi ekipno idu svugdi. Među njima uvik ima trojica, četvorica mlađih koji su za nerede i rade probleme. Vicko je valjda prvi iša ća (iz te pivnice u sklopu motela u kojoj su večerali i poslije pili pića – op.a.) jer mu se nije više dalo biti tamo. Ostala su ta trojica koja su zujala, tri stola su bila njihova…

Palile se pare na neku muziku, ovo, ono, i ubrale su konobarice da imaju love… Ono, dođe ona, a on joj ubaci u sise 50 eura, glumili su džekove… Konobarice su zvale prijatelje i rekle im da ovi imaju love i normalno da su ih krenuli opljačkati. Jednoga su opljačkali, uzeli mu 6 tisuća eura, a drugog su tukli, vraćali su se u hotel i ovi su ih sačekali.

Vicko je čuja da se nešto događa, izletija je i vidija da tuku njegovoga. I uletija je, ka šta ćeš ti ovo, ono, a ovi odmah teleskopom po glavi. Ovaj njegov šta ga je tuklo pobiga je, a Vicko je osta i doli su ga izmrcvarili. Ulazili su onda i drugima u sobe, tu su padali ormari… Ovi ostali u sobama su bacali ormare i krevete na vrata da im ovi ne uđuSad je već, izgleda, pribilo ćaću tog muslimana koji je bija glavni u napadu jer njega nisu našli. Kako su svi pušteni iz policije, sad ih valjda ovi traže (navodno pripadnici jedne navijačke grupe iz Viteza – op.a.), ispričao je taj momak svom sugovorniku.

Kako bilo, očito je da je ovaj događaj “uzburkao” strasti u Vitezu. Novinari Slobdne Dalmacije pokušali su doći i do vlasnika motela “Dačo“, no na broj telefona oglašen na njihovim internetskim stranicama javio se konobar kazavši da je moguće da će “vlasnik doći, ali i da neće doći…”.

Do zaključenja ovog teksta nije im se javio.

Pokušali su i od policije u Vitezu doznati što se događa, no oni su ih, nakon prvotne ljubaznosti, samo uputili na MUP Srednjobosanske županije, prebacujući tako lopticu na “višu instancu”.

Mladić iz Dalmacije pretučen u Vitezu, bore mu se za život

(www.jabuka.tv)