Poznati detalji policijske akcije koja se provodila i u Hercegovini

U nastavku operativne akcije “Meta”, koja se po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici danas provodi na 39 lokacija u više gradova Federacije Bosne i Hercegovine, uhićeno je 26 osoba – potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZDŽ Elvedin Fišek.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDŽ, napominje, ovu su akciju proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ i u suradnji s Federalnom upravom policije te uz tehničku asistenciju Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e.

Akcijom su tretirane ukupno 32 osobe, od kojih je 26 uhićeno, za četiri se osobe još intenzivno traga, a jedna je već na izdržavanju zatvorske kazne, istakao je Fišek.

Pretresi i uhićenja vršila su se u Visokom i Zenici te u Mostaru i Širokom Brijegu. Pronađeni su određeni predmeti koji će biti predmetom vještačenja te korišteni u daljnjem postupku protiv uhićenih, koji su privedeni na kriminalističku obradu u prostorije MUP-a ZDŽ.

Aktivnosti su imale za cilj dokumentiranje kaznenih djela – omogućavanje korištenja opojnih droga te njihova proizvodnja i promet, krivotvorenje isprave, odavanje službene tajne, nedozvoljeno držanje oružja ili posjedovanje eksplozivnih materija.

Na području Širokog Brijega i Mostara uhićena je jedna osoba, koja se sumnjiči za odavanje službene tajne, ali se, napominje Fišek, ne radi o policijskom službeniku.

SIPA vrši pretrese lokacija u Širokom Brijegu i Mostaru

(www.jabuka.tv)