Poznata odšteta koja je pripala HKK Široki za Matea Drežnjaka

Nije bilo lako realizirati veliki transfer u ovim okolnostima za Cibonu, a poznat je i iznos posla…

Mateo Drežnjak, momak koji ima 21 godinu i 195 cm, koji se isprofilirao kao prvo ime Širokog, ali i kao otkriće Veljka Mršića u reprezentaciji – imao je nekoliko opcija.

Jedna je bila Budućnost, druga je bila Cedevita Olimpija. Naravno, bio je tu i Široki s kojim je Drežnjak imao dugogodišnji ugovor i posao oko ovog talentiranog beka trebalo je voditi na dvije razine. Dogovoriti odštetu s teškim pregovaračima u Širokom, a nakon toga dogovoriti i uvjete sa samim Mateom Drežnjakom.

Budućnost je mogla platiti najviše, ali razvoj Drežnjaka u tom klubu nije bio po mjeri. Cedevita Olimpija je poslala, pak, prijedlog odštete na 100.000 eura, a to je bilo premalo na prvoj instanci za ljude iz hercegovačkog kluba.

I onda se ukazala Cibona. Ono što je dospjelo u javnost jest da su proteklog vikenda u Hercegovini sastančili Marin Rozić i Ivan Velić s ljudima iz Širokog, ali teško je povjeravati da je ova priča bila samo na toj razini.

Uključilo se oko dovođenja Matea Drežnjaka, dojam je, puno više ljudi. Jer, kako pišu Sportske novosti, dogovorena odšteta prema Širokom je 180.000 eura, koja bi se trebala isplatiti u tri rate.

SLUŽBENO: Mateo Drežnjak je novi igrač Cibone! 🎉Dobro nam došao u Zagreb, Mateo! 💙💪#HejaHejaCibosi #KKCibona #Zagreb

Posted by KK Cibona on Saturday, 20 June 2020

A Cibona je, s obzirom na svoje financijsko stanje, teško bez neke ruke pomoći mogla sama zaključiti ovaj posao. Uostalom, direktor Cibone Domagoj Čavlović je pred koji dan za SN kazao kako će klub tu “improvizirati”, što god to značilo

U subotu ujutro sve je postalo službeno. Mateo Drežnjak je postao novi igrač Cibone. S ugovorom na sljedeće četiri godine, Velika je to pobjeda Cibone. 

Teško se zapravo sjetiti kad je Cibona, valjda je posljednji put to bilo s Darijem Šarićem, dovela pod svoje skute talente visokog profila, igrače koji bi dugi niz godina trebali biti dio reprezentacije, i to ne samo one za kvalifikacije, već i one kad se u njoj okupe svi NBA igrači.

Kad krene sezona, Cibona će imati moćno oružje. Da, bit će to veliki trio, Drežnjak – Nakić – Prkačin. 

Sada je i službeno: Mateo Drežnjak novi igrač Cibone

(www.jabuka.tv)14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.