Poznat uzrok požara u ljevaonici mostarskog Aluminija

U pogonima Ljevaonice u mostarskome Aluminiju u utorak se zapalila jedna peć, a požar su zajedno s radnicima gasile pojačane vatrogasne postrojbe i uspjele ga ugasiti nakon jednosatne intervencije.

Kako su izvijestili iz Aluminij Industries, kompanije koja je u najmu pogona Aluminija iz Mostara, do požara je došlo kod punjenja peći oko 12:30 sati. Požar je izazvan zapaljivim materijalom, koji je prema pretpostavkama dio otpadnog materijala.

Zajedničkim snagama vatrogasne postrojbe Aluminija, grada Mostara i Zračne luke Mostar požar je stavljen pod nadzor, a nesmetana proizvodnja će se nastaviti kako je i planirano, izvijestili su.

Na požarištu su bila tri vatrogasna vozila, a gust dim se više sati izvijao visoko iznad tvornice. Nitko nije nastradao u požaru, naveli su iz istoga izvora. Ocijenjeno je kako je rano za procjenu štete.

Požar je nastao na peći koja je u pogonu Ljevaonice dugi niz godina u uporabi, a procjenjuje se da vrijedi milijun eura. Dio pogona mostarskog Aluminija je u najmu Aluminij Industries iza koje stoji izraelska kompanija MT Abraham.

(www.jabuka.tv)