Poznat termin olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu – Jabuka.tv

Poznat termin olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

Krovna košarkaška organizacija FIBA je u dogovoru s Međunarodnim olimpijskim odborom još 8. travnja na izvanrednom sastanku o utjecaju pandemije virusa COVID-19 na kalendar FIBA-e odlučila da se Olimpijski kvalifikacijski turniri (Split, Kaunas, Beograd, Victoria) odgađaju na godinu dana.

Još su jedino bili sporni točni datumi odigravanja koji su se trebali uklopiti u period između 22. lipnja i 4. srpnja 2021. godine.

Inače, svi su kvalifikacijski turniri, prema MOO-u, trebali biti finalizirani do 29. lipnja 2021., no budući da je svim košarkaškim reprezentacijama u interesu da turnir počne što je moguće kasnije radi dostupnosti igrača i vremena za pripreme, FIBA je uspjela postići dogovor s MOO-om.

Kako je priopćeno iz Hrvatskog košarkaškog saveza, olimpijski kvalifikacijski turniri igrat će se od 29. lipnja do 4. srpnja 2021.

Na turniru u Hrvatskoj za mjesto na Olimpijskim igrama pokušat će se izboriti šest reprezentacija podijeljenih u dvije skupine (Hrvatska, Brazil, Tunis/Rusija, Njemačka, Meksiko), no samo će jedna otići u Japan na Olimpijske igre.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.