Poznat je datum meča karijere Filipa Hrgovića

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović konačno je dogovorio meč karijere, protivnik je već od ranije poznat, riječ je o kineskom borcu Zhileiju Zhangu.

‘Hrga’ i Zhang će se sučeliti u Saudijskoj Arabiji 20. kolovoza, biti će to velika prilika za hrvatskog boksača jer bi pobjedom postao obavezni izazivač za budućeg prvaka teške kategorije.

Hrgović je imao popriličnih problema u potrazi za prvim suparnikom, svi su redom odbijali njegov poziv, ali Kinez je jedini prihvatio izazov. Njih dvojice se bore kao uvod u spektakularni meč Anthonyja Joshue (32 borbe, omjer 24-2) i Ukrajinca Oleksandra Usika (35, 19-0).

Ukoliko svlada Zhanga, borio bi se upravo protiv jednog od spomenutih boksača. Fenomenalnu priredbu ćemo gledati u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Već se neko vrijeme pričalo o tome, a sada je stigla i službena potvrda.

Filip se protiv Zhileija trebao boriti u petom mjesecu ove godine, ali je meč odgodio zbog smrti oca Pere. Sasvim razumljivo, bio je strašno pogođen očevom smrću i trebao je vremena da razbistri glavu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.