Pozivom na humanitarni broj 17023 donirate 2 KM za Tursku i Siriju

Društvo Crvenog križa BiH pokrenulo je apel za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske usljed razornog potresa koji je pogodio dvije zemlje.

S tim u vezi aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem donirate 2KM, a pokrenut je i namjenski humanitarni račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja. (Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun od Društva Crvenog križa BiH broj 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.)

Također, Crveni križ Federacije BiH formirao je i jedinicu za brzi odgovor koja je spremna, posredstvom Drštva Crvenog križa BiH, otputovati u misiju i pružiti potporu timovima Crvenog polumjeseca na terenu. Riječ je o jedinici za naprednu prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, procjenu, planiranje i koordinaciju u sastavu od 12 članova, uglavnom medicinskog osoblja različitih specijalnosti.

Kako se ne bi dogodilo da značajne količine humanitarne pomoći koja nije tražena ostanu neiskorištene u skladištima, te zbog otežanog prijevoza u ove dvije zemlje, iz Crvenog križa ističu kako je najbolje prikupljati pomoć u vidu novca, putem humanitarnog broja ili računa, koji će se onda iskoristiti loklano prema potrebama stanovništva koje se ubrzano mijenjaju.

Također, pozivamo i druge nevladine i karitativne organizacije, tvrtke i građane BiH da nam se pridruže u ovoj zajedničkoj humanoj akciji, stoji u priopćenju Društva Crvenog križa BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.