Poziv na Osnivačku skupštinu Udruge poslodavaca Široki Brijeg

Osnivačka skupština Udruge poslodavaca Široki Brijeg bit će održana u četvrtak, 29. veljače s početkom u 18:00 sati u dvorani hotela Park u Širokom Brijegu.

Cilj Udruge je jasan – okupiti što veći i raznovrsniji broj poslodavaca s područja Širokog Brijega, počevši od malih obrtnika do velikih poslodavaca, kako bi se omogućilo zajedničko djelovanje u ostvarivanju uzajamnih interesa na svim nivoima vlasti.

Na Skupštini ćete imati priliku doznati sve informacije oko funkcioniranja Udruge, a ukoliko namjeravate podnijeti prijedloge i izmjene na nacrt statuta ili samog dnevnog reda, ali i kandidirati se za mjesto u Upravnom odboru udruge, Vaše prijedloge dostavite najkasnije do 26. veljače putem e-mail adrese [email protected].

Budući članovi Udruge moraju potvrditi svoj dolazak na skupštinu na gore navedenu e-mail adresu, naznačiti hoće li sudjelovati osobno kao vlasnik ili će ih predstavljati punomoćnik ili direktor društva, te obavezno ponijeti osobnu iskaznicu na Osnivačku skupštinu.

Prijedlog dnevnog reda:

  • Otvaranje Osnivačke skupštine i izbor predsjednika skupštine, članova odbora za glasovanje i zapisničara
  • Predstavljanje i usvajanje izvješća odbora za glasovanje o broju prisutnih osnivača
  • Razmatranje i usvajanje dnevnog reda osnivačke skupštine
  • Razmatranje i donošenje Odluke o osnivanju Udruge poslodavaca Široki Brijeg
  • Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Statuta Udruge poslodavaca Široki Brijeg
  • Utvrđivanje liste kandidata i donošenje Odluke o imenovanju članova Upravnog odbora
  • Zaključenje rada Skupštine
  • Proširena sjednica Upravnog odbora udruge, izbor Predsjednika i Dopredsjednika udruge
  • Govor predsjednika Udruge poslodavaca Široki Brijeg
  • Druženje uz domjenak

Socioekonomski pokazatelji za 2022. godinu ukazuju na značajnu ulogu Širokog Brijega u trgovinskim aktivnostima. Naime, Široki Brijeg ističe se kao vodeći sudionik kako u izvozu tako i u uvozu robe.

Prema podacima za spomenutu godinu, izvoz i uvoz po glavi stanovnika iznosili su impresivnih 62.380 KM, što je za 47.311 KM veće od federalnog prosjeka, postavljajući Široki Brijeg kao lider u vanjskotrgovinskoj razmjeni po glavi stanovnika u državi.

Prema podacima za 2022. godinu, izvoz i uvoz po glavi stanovnika u Širokom Brijegu iznosili su impresivnih 62.380 KM (Izvor: Federalni zavod za programiranje razvoja)

Također, važno je naglasiti činjenicu da Široki Brijeg ima gotovo 50% ukupnog prihoda Županije Zapadnohercegovačke, a s tim u vezi na području Grada djeluje preko 1.000 gospodarskih društava koja su u protekloj godini ostvarila više od 2,2 milijarde KM prihoda.

Navedene brojke sugeriraju ne samo na potrebu, nego nužnost osnivanja Udruge poslodavaca koja će, ne samo podržati poslodavce u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa, nego i pružiti pomoć u adresiranju specifičnih potreba i izazova s kojima se susreću.

Široki Brijeg je vodeći u vanjskotrgovinskoj razmjeni po glavi stanovnika u državi (Izvor: Federalni zavod za programiranje razvoja)

Stoga se pozivaju svi poslodavci, gospodarstvenici i obrtnici s područja Širokog Brijega da se pridruže ovoj važnoj inicijativi, kako bi pridonijeli još prosperitetnijem poslovnom okruženju središta Županije Zapadnohercegovačke.

U Širokom Brijegu se konačno osniva Udruga poslodavaca

(www.jabuka.tv)