Požari zahvatili Hercegovinu, na Pologu ugrožene kuće

Na Pologu je danas izbio požar koji se opasno približio kućama.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar su nam rekli kako se tri ekipe nalaze na terenu u Pologu. ”Tri ekipe su na terenu u Pologu, trenutno je aktivno još nekoliko požara, i očekujemo informacije s terena”, rekli su vatrogasci.

Čitatelji su nam se javili govoreći kako su i oni spremni pomoći, jer je kažu požar stigao do kuća. ”Požar je stigao do kuća. Mještani čekaju s vodom pored svojih kuća spremni za gašenje”, napisali su nam mještani Pologa.

Srećko Hrkać zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg je rekao kako ih iz Mostara još uvijek nisu zvali za ispomoć. Inače, kako je pojasnio imaju dvije cisterne a jedna im je odnedavno u kvaru te sada raspolažu s jednom cisternom koja je trenutno na terenu u Knešpolju.

Inače, trenutno je aktivan požar i na Gubavici, gdje gori makija, a vjetar otežava gašenje. Također veliki požar zahvatio je obronke planine Čvrsnica i već nekoliko dana vatrogasci ga bezuspješno pokušavaju ugasiti.

Također, Helikopter Oružanih snaga BiH jutros je gasio požar u Jablanici, a u FCUZ-u pretpostavljaju da će helikopter u poslijepodnevnim satima ponovno imati nekoliko preleta s izbačajima vode.

(Bljesak.Info)


7 komentara

  • Pozar koji trebaju pomoć gasiti i široko brijeski vatrogasci !?! Sa čime da gase ? Jednom cisternom od dva kubika vode i brzinom kretanja 2 km / h , ljudi nedostaje ostale zupanije traze ispomoć , a zamisli u Š.B. Vatrrogasci nerade poslije 23 h ? Ako nekom kuća gori prvo zovi mup pa će oni vatrogasno , i drzite vatru dok ovi nedodju ili ako ikako dodju ? Pljačke u drzavnim poduzećima , vatrogasci zapostavljeni bez opreme osnovne , sramite se Hdz lopovi , nemate vi predstave kako treba grad cuvati !! Podrska momcima na terenu , bog neka vas čuva !!! Načelniče dabogda vam gorilo u uredu iza pola noći !!!

  • Ej ljudi.kako je gadno bilo .vatra oko kuca.panika vec nastupa.nema vode dovoljno.vjetar mjenja smjer.cas gori.cas negori.odjedanput buktinja.nedaj boze nikome ni blizu pozara biti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.