Požari u Širokom Brijegu i Posušju zahvatili značajne površine – Jabuka.tv

Požari u Širokom Brijegu i Posušju zahvatili značajne površine

Iz Operativnog centra Civilne zaštite ŽZH javljaju kako je tijekom srijede zabilježeno ukupno pet požara, i to na prostoru Širokog Brijega i Posušja.

Na prostoru grada Širokog Brijega, u tri požara opožarena je ukupna površina od 35.000 m2, dok je na prostoru općine Posušje opožareno ukupno 20.500 m2.

U srijedu, 31. ožujka u vremenu od 12:45 do 14:45 sati, širokobriješki vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) gasili su požar u mjestu Ljubotići. Gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Opožarena je površina oko 20.000 m2.

Isti dan drugi požar na prostoru Širokog Brijega, zabilježen je u vremenu od 21:00 do 21:45 sati, gdje su kočerinski vatrogasci – DVD Kočerin (dva vatrogasca s jednim vozilom) gasili požar u mjestu Kočerin. Gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena je površina oko 5.000 m2.

Treći požar zabilježen je u vremenu od 22:30 do 23:00 sati, kada su širokobriješki vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) gasili požar u mjestu Mokro. Gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Opožarena je površina oko 10.000 m2.

Što se tiče općine Posušje, prvi požar zabilježen je u vremenu od 11:00 do 11:45 sati, kada su posuški vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) gasili požar u Posušju u blizini poduzeća Euromaterijali. Gorjela je trava. Opožarena je površina oko 500 m2.

Kasnije u vremenu od 20:30 do 23:55 sati, zabilježen je još jedan požar, kada su posuški vatrogasci (dva vatrogasca s jednim vozilom) gasili požar u mjestu Tribistovo na lokalitetu Čuture. Gorjela je borova šuma i trava. Opožarena je površina oko 20.000 m2.

Zbog nepristupačnog terena jedan dio požara nije pogašen i još je aktivan, naveli su u jutarnjem izvješću iz Civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

 • kako kazniti ove razmetnike na primitivan, ali učinkovit način.
  1) otkriješ čija je zemlja na kojoj je požar.
  2) povedeš policiju sa sobom i do vlasnika zemlje.
  3) ponjušiš vlasnika zapaljenje zemlje.
  4) ako miriše na dim, daš naredbu policiji da ga privede.
  5) ako ne miriše na dim ideš njušiti sljedećeg.
  6) ponavljati korake 4-5 dok se ne otkrije krivac.

  u 90% slučajeva je njivu zapalila osoba koja je vlasnik. zbog toga mi nije jasno kako uvijek gori, uvijek se prijeti kaznama, a nikad se ne kazni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.