Požari u Konjicu i dalje aktivni, stanovnici se guše u dimu

Četiri požara na području Konjica i dalje su aktivna, teren je nepristupačan, na nekim mjestima i miniran, a u gradu je nesnosan dim.

Ništa se nije promijenilo u odnosu na jutros. Požar je došao do otpada konjičke deponije koji se zapalio i u gradu je nesnosan dim, izgleda kao da je oblačno iako je sunčan dan. Kuće i stambeni objekti nisu ugroženi, a u srijedu očekujemo kišu i nadamo se da će ona to uspjeti ugasiti, kazali su iz Službe.

Konjički vatrogasci su, dodaju, stalno na terenu zadnjih 10-15 dana, potvrđeno je za Fenu iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Svi naši vatrogasci, a i vatrogasci Protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj Konjic su na terenu, nema potrebe za više ljudstva pošto se požarima ne može baš prići, ali linija se pokušava presjeći da se požar ne širi, navode iz Službe za civilnu zaštitu Općine Konjic.

Aktivan je požar na području sela Spiljani (već nekoliko dana), a opožarena je ogromna površina pod borovom šumom.

Na području Bukovih glava gori bukova i borova šuma, a požar je aktivan i na području Vrapča gdje gori šuma i deponija smeća, te na području sela Obri, ali gori samo na manjoj površini koja je minsko sumnjiva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.