Požar u Jablanici se širi ka masivu Čvrsnice i općini Konjic

Jutrošnja situacija na požarištima nije promijenjena u odnosu na jučerašnji dan, a tome pridonosi i oblačno vrijeme. Putna komunikacija M17 je zasad sigurna, no, požar u području Čvrsnice i Draganjske planine se nekontrolirano širi.

– Zahvaljujući vremenskim uvjetima u odnosu na jučerašnji dan situacija je jutros nepromijenjena, međutim, palo je tek nekoliko kapi kiše. Požar iznad putne komunikacije M17 ne prijeti stambenim objektima i željezničkoj pruzi, ali drugi požar se nekontrolirano širi i ide prema masivu Čvrsnice. Požar u području Draganjske planine se u svom središnjem dijelu raširio prema Riječicama i ide prema općini Konjic, kao i prema Babinom Potoku. Krak prema Dragan Selu miruje na određenoj daljini i ne prijeti kućama, izjavio je v.d. direktor vatrogasnog društva Jablanica Omer Drežnjak..

Možda i najveći problem u gašenju požara je izuzetno težak teren, a mogu mu pristupiti samo oni koji ga već poznaju.

– Imamo tek pet vatrogasaca, mi smo javna ustanova, Taj dio gdje su požari je izuzetno težak teren. Mi imamo i 15 ljudi iz lokalnog stanovništva, ali oni znaju teren. Primjer teškog terena je iznad putne komunikacije, gdje ljudska noga nikad nije kročila. Ne možemo dovesti ljude sa strane i tako izazivati nesreću. Teren je izuzetno težak i mi ocjenjujemo situaciju. Nitko nas nikad nije odbio, kolege iz drugih općina su nam uvijek bile na raspolaganju, dodao je Drežnjak

S obzirom na vremensku prognozu, vatrogasci očekuju miran dan.

– Helikopter je stalno ovdje, a s obzirom na vremenske prognoze, očekujem da ćemo danas imati miran dan, završio je Drežnjak. (Klix.ba)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.