Požar u Imotskom lokaliziran, izgorjela borova šuma oko Crvenog jezera

Veliki šumski požar buknuo je u ponedjeljak poslijepodne u blizini Crvenog jezera kod Imotskog, a na terenu ga gase brojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske postrojbe iz Divulja, doznaje se od vatrogasaca.

Uzrok požara se službeno ne zna, ali od mještana koji žive u blizini doznajemo kako su se čule tri eksplozije. Mještani pretpostavljaju da se radi o dalekovodu koji se nalazi u blizini crvenog jezera. Pražnjenje dalekovoda moguće je i zbog munja koje su sijevale u popodnevnim satima, no ove informacije su neprovjerene i treba ih uzeti s rezervom. Čeka se vještačenje policije i njihovo priopćenje.

Na terenu su bila tri kanadera, preko stotinu vatrogasaca iz Imotskog i cijele županije te mještana Imotskog i okolnih sela. Prema isto tako neslužbenim informacijama, izgorjelo je oko 30 hektara borove šume. Kuće nisu bile ugrožene.

Imotski vatrogasci uz pomoć kolega iz Makarske, Brela, Kučića i još mnogih mjesta, stavili su požar pod kontrolu. Veća tragedija izbjegnuta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca kojima ovim putem čestitamo na lavovskoj borbi i uspješno obavljenom zadatku.

(Imotskenovine.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.