Požar na Trebinjskim brdima gasi hercegovački kanader “zekan”

Požar na Trebinjskim brdima, na lokalitetu sela Begović kula, uz trebinjske vatrogasce, gasi i takozvani hercegovački kanader „zekan“.

Fotografija koju su objavili vatrogasci iz Trebinja na svojoj Facebook stranici, za kratko vrijeme je izazvala oduševljenje velikog broja korisnika ove društvene mreže, piše Trebinjelive.info.

A na kraju, je li ovo naša realnost u gašenju požara ili je možda riječ o dosjetljivoj poruci u kakvim se uslovima naši vatrogasci svakodnevno bore sa vatrenom stihijom!?

Jedan pravi kanader bi dobrodošao, ali će do njegove kupovine poslužiti i “zekan”.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • A Novalić se hvali o suficitu a 66 posto umirovljenika prima mirovinu od 326 KM isto i onaj ko je radio ČETRDESET godina i ovi mladi ljudi koji su dobili mirovine veće od plaće a radili malo ili nimalo.
  A tek ovi koji su radili do 20 godina neće nikad dobiti ni marke mirovine.
  I Zekan mu gasi požarište a oni uživaju li uživaju na grbači naroda koji nestaje. Ne zna MMF da dajete ljudima mirovinu 300 -400 KM za 40 godina rada pa to nema ni u Africi.
  U Sloveniji minimslna mirovina za 40 godina rada 500 eura.
  A u uređenim državama primaju i nezaposleni više od naših mirovina a kad dođu u šezdesete država im daje do tisuću i nešto eura bez obzira koliko je rafio.
  a nu u nas .

 • Politicarima umjesto zekanima naprtnjace za gasenje pozara ,oni nisu kupili opremu za gasenje ,stede najpotrebnije kupit opremu za vatru. . .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.