Požar na svadbi: Poginulo više od 100 ljudi, stotine ozlijeđenih

Najmanje je stotinu ljudi poginulo, a 150 je ozlijeđeno u požaru na proslavi vjenčanja u okrugu Hamdaniya u iračkoj pokrajini Nineveh, objavili su irački državni mediji rano u srijedu, a prenosi Reuters.

Lokalni izvori ističu da bi broj žrtava mogao biti i veći. Prema nekim izvorima, u požaru su poginuli i mladenci, a ozlijeđeno je čak 550 ljudi.

Vatra je, priopćila je lokalna civilna zaštita, zahvatila veliku dvoranu u kojoj je bilo vjenčanje, a nakon što je tijekom proslave zapaljen vatromet.

Prema izjavama preživjelih, požar je izbio nakon što se aktivirala pirotehnika tijekom prvog plesa. Prema njihovim navodima, u dvorani je bilo između 800 i 900 uzvanika.

Video dopisnika Reutersa s mjesta događaja prikazuje vatrogasce kako se penju preko izgorjele zgrade u potrazi za preživjelima.

Prve informacije ističu da je zgrada napravljena od vrlo zapaljivih građevinskih materijala što je pridonijelo njenom brzom urušavanju, objavili su irački državni mediji.

Prema službenim izjavama, federalne iračke vlasti i vlasti u iračkoj poluautonomnoj regiji Kurdistan poslale su vozila hitne pomoći i medicinske ekipe na mjesto tragedije, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)