Požar na Braču pod nadzorom, gasila ga dva kanadera | Jabuka.tv

Požar na Braču pod nadzorom, gasila ga dva kanadera

U uvali Zvirje na otoku Braču u utorak popodne izbio je požar u kojem je izgorjelo dva hektra borovine i niskog raslinja, doznaje se od splitskih vatrogasaca, a na požarište su upućena i dva kanadera CL-415 Protupožarnih snaga OS RH.

Dojava je vatrogascima stigla u 14:40 sati, a na teren su krenuli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Selca, Bol, Supetar i Pučišća sa 40 vatrogasaca i sedam vozila.

Vatru su stavili pod nadzor uz pomoć dva kanadera, a zemaljske vatrogasne snage su i dalje na požarištu, doznaje Hina iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita.

Iz Ministarstva obrane RH su priopćili da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage OS RH do danas sudjelovale u gašenju 34 požara (14 u Zadarskoj, 10 u Šibensko-kninskoj i 9 u Splitsko-dalmatinskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedena su i 33 protupožarna izviđanja sa avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS “Skylark I”) za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Protupožarne zračne snage OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 200 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 5.200 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.

Protupožarne Kopnene snage OS RH bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša s ukupno 103 pripadnika, navode iz MORH-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: