Povratak splitskih srednjoškolaca nakon autobusne nesreće

Splitski srednjoškolci, kojima se u subotu u Švicarskoj dok su se vraćali sa skijaškog izleta zapalio autobus, vratili su se kući u nedjelju nešto prije 17 sati. Emocije su bile velike. Svi roditelji, bez obzira na to što su imali sve informacije do sada, jedva su čekali zagrliti svoje dijete.

Ino Odak, jedan od srednjoškolaca iz autobusa, za HRT je opisao čitavu dramu. Sjedio je točno iznad zadnjeg kotača autobusa kada je čuo, kako opisuje, udarac.

Čulo se kao da smo se zabili u nešto. Odjednom je sve krenulo gorjeti, vatra se podignula do prozora, kazao je.

Svi su se, kaže, uplašili, no minimalizirali su paniku i pokušali ostati hladne glave. Pretrčali su 50-ak metara kako bi izašli iz tunela. Iza njih je neprospavana noć te su se roditeljima vratili prije svega umorni.

Matej Raguzin, iz agencije Collegium koja je organizirala ovo putovanje ponovio je da su uzroci nesreće službeno još uvijek nepoznati. Očevid od strane švicarske policije još uvijek traje.

Što se tiče osobne prtljage izgorjelo je 20-30 posto osobne prtljage, ali s obzirom na to da su dokumenti bili gore, ukupno 25 djece ostalo je bez dokumenata. Mi smo kontaktirali veleposlanstvo, zamjenski dokumenti su se napravili u Bernu i službena osoba hrvatskog veleposlanstva iz Berna ih je donijela do graničnog prijelaza St. Bernard, gdje su preuzeli privremene dokumente, kaže Raguzin.

U tunelu u Švicarskoj zapalio se autobus pun srednjoškolaca iz Splita

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.