Povijesna odluka UN-a: Pravo na pobačaj je ljudsko pravo

Ujedinjeni narodi odlučili su kako je pravo na abortus pravo svake žene koje joj nitko ne smije uskratiti, javlja Huffington Post.

Peruanka kojoj je 2001. godine liječnik odbio izvršiti abortus podnijela je tužbu Odboru za ljudska prava Ujedinjenih naroda, koji su 2005. godine zaključili da su djevojci prekršena ljudska prava te da mora dobiti novčanu reparaciju.

Fetusu je, naime, dijagnosticirana anencefalija (smanjeni mozak) koja je gotovo uvijek fatalna i 17-godišnja djevojka htjela ga je pobaciti. Liječnik ga je odbio izvesti, iako je u takvim slučajevima abortus u Peruu legalan.

Djevojka je tako prisilno donijela na svijet curicu koju je morala dojiti i koja je živjela sljedeća četiri dana. Zbog svega je pala u depresiju.

Ovo je prvi slučaj da je UN proglasilo državu odgovornom zbog propusta u osiguravanju pristupa sigurnom i legalnom pobačaju.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Sve na jednu stranu svaka prica zivotna je posebna al ….
    Zato Bog dade savjest….
    Da se razlikujemo od zivotinja
    Kad je legla sa 16 god i rasirila noge nije razmisljala sto zivot moze dati

  • Ovo je obicna propagandna laž. Radi se o pogrješnom prijevodu vijesti. Ova laž se svjesno propagira. Svatko ima pravo na život. Ako cemo o pravu. Zivot je dar i Bozji plan. Tkogod bude pokusao lazima stvarati sjene i opsjene bumerang koji baca vratit ce se. Laz je laz i pogrjesan prijevod je laz.

Komentiraj: