Potvrđeno je! Diplome Sveučilišta u Mostaru su priznate u Hrvatskoj i u EU

Diplome

Diplome Sveučilišta u Mostaru jedine su od bosanskohercegovačkih visokoobrazovnih institucija koje se mogu nostrificirati u Republici Hrvatskoj a samim time i u zemljama Europske unije, kazao je to novinarima predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske Vlado Guberac.

Rektorski zbor Republike Hrvatske po drugi put zasjeda u Mostaru, a po riječima Vlade Guberca na sjednici će biti riječi o radu Rektorskog zbora RH i suradnji sa SUM-om.

Ovdje smo da jasno iznesemo svoj stav kao rektori Republike Hrvatske što mislimo o radu Akreditacijskog savjeta Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Ovom prilikom želim istaknuti kako u potpunosti podržavamo njihov rad i došli smo da razjasnimo nedoumice koje se pojavljuju u medijima oko nostrifikacija diploma u Hrvatskoj studentima koji su diplomirali na Sveučilištu u Mostaru‘, kazao je Guberac.

On je naglasio kako su diplome studenata Sveučilišta u Mostaru priznate kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama EU, piše Fena.

U izjavi za medije ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje RH Jasmina Havranek kazala je kako je Agencija pridruženi član Rektorskog zbora budući da postoji potreba za obostranim informiranjem, razmjenom iskustava, kao i potreba za donošenje zajedničkih odluka.

Dodala je kako je suradnja Agencije i Rektorskog zbora u zadnjih nekoliko godina unaprijedila rad Rektorskog zbora kao i rad Agencije.

Komentirajući nedavna pisanja medija vezano za nostrifikacije diploma Sveučilišta u Mostaru u Hrvatskoj, Havranek je pojasnila kako se diplome mogu nostrificirati u Hrvatskoj te kako je to rezultat provedene reakreditacije sastavnica i studijskih programa Sveučilišta u Mostaru, a koju je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske.

Po njenim riječima sam postupak je proveden na zahtjev Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • A kad će Srednja medicinska škola biti priznata u Hrvatskoj iz svih država susjeda?
    Odkad ste dali da Udruga medicinskih sestara daje certifikate nitko ga ne može dobiti!
    Pa zar je udruga medicinskih sestara Hr može prirediti sa Ministarstvom znanosti Hrvatske koja je to uredno odrađivala jer ima pravnike ,struku,koji znaju svoj posao isto kao što bi i med. sestre trebale raditi svoj posao njege a ne pravne poslove?!

  • Napokon nesto pozitivno, da nisu dzaba blanjali klupe faxa i roditelji davali zadnju marku..
    Ali jedino se kod nas sa privatnih fakulteta moze zaposliti u državne uprave

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.