Potvrđena optužnica protiv Tigra zbog ubojstva Vlade Šantića

Županijski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Hamdije Abdića Tigra, federalnoga zastupnika stranke SDA, zbog ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića, potvrđeno je iz Ureda glasnogovornika Županijskoga suda u Bihaću.

Optužnica protiv Hamdije Abdića Tigra potvrđena je 15. siječnja 2019. godine, kazao je za Dnevni avaz glasnogovornik Županijskoga suda u Bihaću Džemal Jodanović.

Optužnicu je potvrdio sudac Reuf Kapić, a treba podsjetiti da posmrtni ostaci generala Šantića još nisu pronađeni. Hamdija Abdić, odranije osuđivana osoba, mora ponovno na suđenje jer je Tužiteljstvo USŽ podiglo optužnicu protiv njega zbog sumnje za organizaciju i podmuklo ubojstvo generala Šantića.

Osim Abdića, Tužiteljstvo USŽ podiglo je optužnicu i protiv Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Envera Keranovića, Indijana Alibegovića i Ramiza Ružnića zbog istog zločina.

Zanimljivo je da je optužnica podignuta prije nekoliko mjeseci, a pravosudne institucije nisu poslale nikakvo priopćenje za javnost tim povodom, navodi Avaz.

Podsjećamo, 2007. godine, zajedno s Eminom Pivićem, svojim najbližim suradnikom, Abdić je osuđen na ukupno pet godina zatvora zbog premlaćivanja i reketarenja gospodarstvenika Nedžada Bajrića iz Cazina. Teške tjelesne ozljede Bajriću je nanio pokušavši iznuditi od njega 200.000 njemačkih maraka.

Iako je na sve načine pokušavao izbjeći izdržavanje svoje dvogodišnje kazne, on je 2009. uhićen i prebačen u KPZ Zenica. Abdić je jedan od aktera pucnjave iz 2014. godine, kada je Selver Vojić, bivši portir u Vladi USŽ, ispalio više hitaca u pravcu njegovog automobila Porsche Cayenne.

Vojić je, navodno, pucao na Agima Murtića, koji je inače Abdićev tjelohranitelj i bio je u društvu s Tigrom, piše Avaz.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.