Potvrđena optužnica majci koja je ugušila bebu i bacila je u kontejner

Općinski sud potvrdio je optužnicu protiv A. Dž., koja je 2. lipnja usmrtila svoju tek rođenu djevojčicu.

Daleko od očiju javnosti, u Sarajevu se prije četiri mjeseca dogodilo stravično čedomorstvo. Riječ je o A. Dž. (33), majci troje djece, protiv koje je Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu zbog ubojstva tek rođene ženske bebe 2. lipnja ove godine. Tijelo bebe, stare dva dana, optužena majka bacila je u kontejner za smeće ispred zgrade na Ilidži.

Uvažena žalba

Ovaj slučaj čedomorstva rasvijetljen je tek mjesec nakon što je pronađeno tijelo bebe, 15. srpnja, kad je majka uhićena. A. Dž., koja je provela tri mjeseca u pritvoru u tuzlanskom zatvoru, puštena je u srijedu na slobodu nakon što je Općinski sud uvažio žalbu njenog branitelja, advokata Omara Mehmedbašića.

Smatram da je Sud donio pravednu odluku, jer je optužena bila smanjeno uračunljiva. Poznato je da pojedine žene poslije poroda zapadaju u depresiju i da su smanjeno uračunljive kazao je za Avaz.ba odvjetnik Mehmedbašić.

Prema navodima iz optužnice, Amela Džajić porodila se 31. svibnja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je rodila živo žensko dijete. Bebu je usmrtila čim je izašla iz bolnice 2. lipnja u poslijepodnevnim satima u stanu na Ilidži, koji je koristila zajedno sa Z. B.

Izrečene mjere zabrane

Optuženoj majci izrečene su mjere zabrane sastajanja, posjećivanja, približavanja i bilo kakvog kontaktiranja sa svjedokom B. Z. U Općinskom sudu za danas je zakazano ročište, na kojem će se Džajić izjašnjavati o krivnji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.