Potvrđena optužnica 19-godišnjem Gruđaninu čiji je suvozač teško ozlijeđen

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskoga tužiteljstva ŽZH, podignutu protiv D. Š. iz Gruda, rođena 1998. godine u Mostaru, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

Optužnicom ovoga tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 17. travnja 2017. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje, izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke “Škoda Fabia”.

“Optuženi je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila, kretao se brzinom od oko 90 km/h, na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, dovodeći u opasnost živote ljudi, na što je i pristao”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kako se navodi iz Županijskoga tužiteljstva, optuženi je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede.

“Predloženo je da se optuženom izrekne uvjetna osuda, utvrdi kazna zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako optuženik u roku od 18 mjeseci ne počini novo kazneno djelo”, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.

Općinski sud u Širokom Brijegu zakazao je ročište za dan 11. prosinca 2017. godine, na kojem će odlučiti o predloženoj kaznenopravnoj sankciji i na kojem će se optuženik izjasniti o krivnji i predloženoj kaznenopravnoj sankciji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.