Potvrđena 34 slučaja trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj

U deset hrvatskih bolnica obrađene su ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne ozljede.

Od ukupnog broja pacijenata 32 ih je otpušteno kući, a dvoje ih je hospitalizirano, pokazuju podaci hravtskog Ministarstva zdravstva.

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb, prenosi Hina.

Od ukupnog broja obrađenih pacijenata, u KBC-u Zagreb bila su dva pacijenata s erozivnim ozljedama, no svi su pacijenti otpušteni kući.

Beroš: Postoje indicije što je moglo uzrokovati trovanje

Po broju obrađenih pacijenata slijedi KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba gdje ih je bilo šest. Nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.

KBC Rijeka i Opća bolnica Varaždin obradile su svaka po jednog pacijenta, a oba su imala erozivne ozljede. Pacijent u Rijeci je hospitaliziran, a pacijent iz Varaždina je otpušten kući.

Nema obavijesti da na bh. tržištu postoje proizvodi koji se povlače u RH

Zagrebački KB Merkur obradio je dva pacijenta koji nemaju erozivne ozljede, no jedan pacijent je hospitaliziran, a jedan otpušten.

Od ostalih bolnica, KBC Split obradio je tri pacijenta, a OB Karlovac, Čakovec, Virovitica te Opća županijska bolnica Vinkovci po jednog pacijenta. Ni jedan od navedenih nisu imali erozivne ozljede te su svi otpušteni kući.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.