POTRESNO: Sarajka žrtva nasilja bivšeg muža policajca

Moj život svaki dan visi o koncu. No, sinoć (preksinoć, op. a.) zaista sam pomislila da je sve gotovo i da jutro neću živa dočekati. Muškarac, za kojeg sam kasnije od policije saznala da je moj bivši muž S. P. (44), od 19 do 20.30 sati nogama i rukama lupao je na vrata i pokušavao provaliti, ispričala nam je jučer kroz suze Sarajka V. P. (38), koja se nakon višegodišnjeg obiteljskog nasilja odlučila obratiti medijima.

Stalni strah

Puni identitet V. P. i njenog supruga poznat je redakciji Dnevnog avaza, ali ga zbog sigurnosti nećemo objaviti. V. P navodi da je njena situacija još gora jer je, kako tvrdi, njen bivši muž i nasilnik policijski službenik Direkcije za policijsku koordinaciju BiH. Kako bi dokazala sa čime se suočava, ona je odlučila snimiti pokušaje njenog muža da provali u stan. Snimka na kojem se vide lupanje na vrata i njeni pozivi policiji, danas ćemo objaviti na internet-portalu “Dnevnog avaza”.

– Policija se na sve ovo oglušila jer je on policijski službenik. Štite njega, umjesto mene – kaže.

Očajna, izgubljena i bespomoćna, pozvala je redakciju “Dnevnog avaza” moleći za pomoć. Kazala nam je da više ne može izdržati život u vječitom strahu strepeći za svoj život.

– Bili smo 16 godina u braku i prije sedam godina smo se razveli. Naš 16-godišnji sin pripao je njemu, a sa mnom je ostala osmogodišnja kćerkica koja prolazi kroz pakao zajedno sa mnom. Stan je zajednički, ali on me uporno pokušava istjerati iz njega. Tukao me u braku i ne mogu vjerovati da sam nekada ovog čovjeka voljela – govori nam ova 38-godišnja žena brišući suze s lica, dok ju je kćerka pokušavala utješiti riječima: “Mama, nemoj plakati!”

Obiteljsko nasilje pokušavala je prijaviti, ali se, kako kaže, uvijek suočavala sa zidom, jer joj je muž i sam policijski službenik.

– Policija piše izvještaj onako kako njemu odgovara! Kada sam sinoć (preksinoć, op. a.) zvala Policijsku upravu Novo Sarajevo da intervenira, kazali su mi da moj bivši muž provaljuje u stan. Rekli su mi da on ima pravo da uđe i da oni neće doći na adresu, iako znaju da me udarao. Zvala sam i SOS telefon i MUP ŽS. Iz MUP-a ŽS poslali su jedva ekipu, koja je saslušala samo njegovu stranu priče. Čak su ga pitali policajci ima li čime razvaliti vrata. Rekli su da je za njih posao završen i otišli, a on se vratio i ponovo lupao i zvonio neprestano – priča nam ova vidno potresena žena.

Imao ljubavnicu

Kaže da je njen bivši muž imao ljubavnicu te da ju je maltretirao dok su bili u braku.

– Tjerao me da živim s njima, i da to prihvatim. Pravio me budalom, govorio da sam poludjela otkako sam rodila djecu. Tako sam ga jednom upratila i našla s ljubavnicom. On me pred njom tukao. Podnijela sam kaznenu prijavu. No, morala sam odbiti svjedočenje, jer me prisilio na to. Nikada nije davao alimentaciju, pa sam ja to sudski zatražila. No, to ga je učinilo još bjesnijim i više nasilnim, nakon toga nasilje se ponovio – prisjeća se naša sugovornica.

Ističe da se najviše boji jer je njen bivši muž naoružan te da joj kćerka ne ostane bez majke, kao što je ostala bez oca.

Djeca su postala žrtve

Tridesetosmogodišnja V. P. ističe da se njen bivši suprug sada pokušava vratiti u stan, koji je upisan u vlasništvo kao zajednički.

–  Najgore je što je sinoć (preksinoć, op. a.) doveo sina da s njim obija vrata. Dijete je u strašnom psihičkom stanju zbog toga – naglašava ona, dodajući kako je svjesna da krši zakon time što mu ne da u stan, ali da čovjek koji pajserom provaljuje u njen dom, ne može imati dobre namjere i to bi trebali znati svaki sud i policajac.

[youtube id=”Bn36EYw9wGY” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.