Potresan video: Ne ostavljajte djecu u autu!

S dolaskom toplijih dana internetom se sve više šire upozorenja o (ne) ostavljanju djece u automobilima. Naime, navika nekih roditelja da “ostave” dijete u autu samo pet minuta dok nešto uzmu/kupe/dostave je jako opasna, pogotovo u toplim danima kad postoji opasnost da se dijete pregrije i umre od toplinskog udara.

Možda vam se čini kako se ovo kod nas ne događa i da to rade samo Amerikanci, ali i prošlih godina smo mogli posvjedočiti tome i na našim parkiralištima. Bilo da se roditeljima čini da će stvari brže obaviti bez djece ili su djeca neposlušna pa im je ostanak u autu kazna ili je dijete zaspalo, ostavljanje djeteta u autu ničim nije opravdano.

Naime, kad dijete ostane samo u vrućem autu njegova tjelesna temperatura jako poraste što može biti iznimno opasno i izazvati zdravstvene komplikacije pa čak i smrt.

Pogledajte ovaj video snimljen kako bi educirao roditelje i pokazao što se može dogoditi ako dijete ostavite u autu za vrućega dana.

Prosječno, 37 djece godišnje umre jer su ostavljeni u autu, a još puno više ih se onesvijesti, doživi napadaj ili se suoči sa drugim zdravstvenim poteškoćama. Ne zaboravimo da neka djeca mogu (npr. kad se probude sami u autu) doživjeti i napadaj panike.

Imajte na umu ove podatke i ovog ljeta kad vam se učini da ćete “samo skoknuti po nešto” i da je sigurno vašeg mališana ostaviti u autu “na tren”.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.