Potresan prizor: Djevojčica prima infuziju ispred bolnice

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dječjeg odjela, koji je inače pretvoren u Covid zonu, obišla je Srbiju, ali i regiju.

Društvene mreže prepune su komentara o ovoj fotografiji, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju, a pored nje vjerojatno stoji njena majka i medicinska sestra Opće bolnice Novi Pazar.

Koordinator OB Novi Pazar Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantiraju fotografije i video snimke koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom te snimke obiđu i svijet, prenosi portal Nova.rs.

Danas je u 13:30 ispred Gradske uprave skupina građana počeo prosvjed u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste liječnici volonteri iz Turske i Bosne i Hercegovine, kao iz drugih zemalja koji žele doći i pomoći pacijentima Sandžaka.

Na prosvjedu će biti zatražena i smjena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog stožera i direktora Zavoda za javno zdravstvo.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

Podsjetimo, prema službenim podacima od subote u 15 sati, u Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo 306 ljudi, a potvrđeno je ukupno 15.829 slučajeva zaraze. Na respiratoru je 86 pacijenata.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.