Potraga za dva muškarca koja su upala u nabujalu Miljacku

Kako Klix.ba na mjestu nesreće, u rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.

Na terenu su pripadnici Gorske službe spašavanja, Civilne zaštite, sarajevske policije i vatrogasci.

Neslužbeno, riječ je o dva muškarca mlađe životne dobi. Vodostaj Miljacke je povećan u proteklim danima zbog naglog topljenja snijega.

Centar Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo primio je dojavu o incidentu u 02:28 sati od Policijske stanice Novo Sarajevo.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo s jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo“, priopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Također su obaviještene i općinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja čiji će se pripadnici uskoro uključiti u akciju pretrage i spašavanja dvije nepoznate osobe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.