Potpuno srušeno spomen obilježje HVO-u kod Žepča

Braniteljske udruge zatražile su pronalaženje počinitelja koji je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak potpuno uništio spomen obilježje poginulim braniteljima HVO-a nedaleko od Žepča.

U mjestu Vrbici kod Žepča, najvjerojatnije automobilom, srušena je spomen ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane.

Spomenik na kojemu su bila ispisana imena poginulih branitelja podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, mjesto u kojemu je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskoga grba i braniteljskih spomen ploča.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što žurnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta, ali i uklanjanja zastave hrvatskog naroda s prostora u kojemu je smještena spomen soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja, prenosi Hina.

Udruge HVO Žepče i Zeničko-dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani, naveli su u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Koliko imaš godina? i jel uopće znaš išta o stanju u svojoj okolini?
   Ili si debilan provokator ?

   1.Šehidi su islamski fanatici koji su poginuli na takozvanom allahovom putu
   Allahov put je ubijanje svih neemuslimana

   2.Takozvana Bosna i Hercegovina je protektorat zapadnih sila,nema nikakv oblik državnosti niti povijesno uporište.
   Nasljednici ili potomci onih koji su se poturčili je svojataju kao domovinu,ali čisto neznanje i ne prihvaćanje činjenica ,a radikalizira ih takozvana islamska zajednica.

   3.Nasilni su i prevtljivi,zaostali i lako se manipulira s njima.
   Naročito su zadojeni mržnjom prema Hrvatima,inače domiclnim narodom,od kojeg su potekli pa naknadno zbog boljih životnih uvjeta primili islam.
   Nisu uspjeli poraziti Hrvate tijekom domovinskog rata iako višestruko broniji doživjeli su krah posebno na području Žepča,Kiseljaka,i Busovače.

   4.Sve što možemo zapamtiti o muslimanima su zločini nad zarobljenim civilima po srednjoj Bosni,te zarobljenim pripadnicima HVO-a po serdenjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini.
   Niti jednu značajniju bitku sa Hrvatima nisu pobjedilia ako i jesu već za par dana su Hrvati vraćali položaje.

   5.Svugdje gdje su Hrvati vjerovali muslimanima tu su nestali Primjer općine Kakanj!

   nadam se da si nešto naučio

 • Zanima me očituju li se ikada međunarodni predstavnici o ovom kontinuiranom nasilju nad hrvatskim simbolima i obilježjima? Trebamo li vraćati istom mjerom pa da bi se nešto učinilo po ovome pitanju ?

  • Moje misljenje je da nebi trebali vracat istom mjerom jer bi onda mi bili isti ko i oni. Ja nezelim biti ko i oni pa tako nebi rusio nista njihovo. Kad bi uhvatio nekoga na djelu nemogu ovde kazat sta bi mu napravio ali sumnjam dabi taj neko mogo opet tako nesto cinit. Sumnjam dace se pocinitelji pronaci , cak ako su poznati nece im se nista dogoditi. Oni su jedine zrtve rata u bih i nisu u stanju ciniti nikakve zlocine

   • Slažem se, ali baš zbog toga će počinitelji i dalje biti slobdni u svojim svinjarijama. Ali pitanje je više za međunarodne predstavnike kojima je primarno da se ne “talasa”. Neka se obrate sponzorima ovakvih performansa znaju dobro odakle su …

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.