Potpisan sporazum u cilju jačanja i razvoja kulturnih kapaciteta

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić i predsjednik Društva za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine iz Širokog Brijega mr. sc. Toni Marić potpisali su sporazum o suradnji u cilju jačanja i razvoja kulturnih, društvenih, znanstvenih kapaciteta i potencijala na prostoru BiH kao i na međunarodnoj razini.

Sporazum se realizira u svrhu istraživanja kulturno-povijesne baštine, identiteta, prekogranične suradnje i održivoga razvoja između društvenih, kulturnih i znanstvenih institucija i organizacija te će pružati potporu u pogledu zaštite, očuvanja i poticanja sustavne digitalizacije kulturne baštine u BiH i na međunarodnoj razini.

Sudjelovat će u zajedničkim projektima i primjenjivati sve preporuke UNESCO-a i drugih relevantnih međunarodnih i domaćih institucija na polju očuvanja i promocije kulturne baštine.   

Cilj sporazuma je i suradnja na projektima prekogranične suradnje BiH i susjednih zemalja s naglaskom na očuvanje kulturnoga identiteta i nematerijalne kulturne baštine BiH, a koji se financiraju iz UNESCO-a, programa Europske unije, Vlade Republike Hrvatske, Vlade Federacije BiH, Vijeća ministara BiH, bosanskohercegovačkih županija kao i drugih relevantnih međunarodnih institucija.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.