Potpisan memorandum o suradnji između MUP-a HBŽ-a i GSS-a Tomislavgrad

Ministar unutarnjih poslova (MUP) Hercegbosanske županije (HBŽ) Mario Lovrić i pročelnik stanice GSS Tomislavgrad Ivan Bebek potpisali su u petak memorandum o međusobnoj suradnji.

Kako je istaknuto, ovim memorandumom stvaraju se temelji budućeg, još kvalitetnijeg zajedničkog djelovanja i suradnje te stvaranja preduvjeta za formaliziranje dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore.

Uzimajući u obzir konstantnu potrebu za aktivnošću spasilačkih službi, te svjesni porasta turističkih aktivnosti, posebice onih koji se baziraju na ekstremnim sportovima i outdoor turizmu odlučili su se na potpisivanje ovog vrlo značajnog dokumenta.

Potpisani memorandum o suradnji rezultat je, kako su kazali, svjesnosti važnosti organiziranog sustava koji u svakom trenutku može odgovoriti na izazove u svim uvjetima i na svim područjima.

Cilj memoranduma je podizanje razine sigurnosti na području Hercegbosanske županije, posebice u slučajevima potrage za nestalim osobama kao i u drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara, te ispomoći MUP-u u slučaju kada GSS Tomislavgrad može primijeniti svoja tehnička znanja, kazao je Lovrić.

Potpisanim memorandumom se ističe zajednička spremnost obiju strana, posebice na neplaćeni volonterski rad na kojem se bazira djelovanje Gorske službe spašavanja.

Sretni smo zbog nastavka dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći kako u logističkim pitanjima tako i u razmjeni znanja, vještina i informacija, istaknuo je Bebek iz GSS-a Tomislavgrad.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.