Potonuo teretni brod u Pločama

Službenici Lučke kapetanije Ploče obavijestili su MRCC Rijeka o potonuću teretnog broda kod ušća rijeke Neretve u Gradu Ploče.

Obavijest o potonuću u LK Ploče zaprimljena je jučer, 1. kolovoza u 18:08 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112, kada je dojavljena i pozicija potonuća, teretnog broda imena ‘ABA’, dužine 18 metara, Hrvatske zastave, u području Baćina portina, u Gradu Ploče, kamo su odmah po dojavi nastupili službenici LK Ploče.

Oni su o događaju obavijestili kompaniju Luka Ploče te naredili da na poziciji potonuća poduzmu sve potrebne aktivnosti u cilju preveniranja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša.

Radnici lučke kompanije isplovili su na poziciju gdje su postavili plutajuće upijajuće brane i obavili sanaciju blagog onečišćenja morske površine disperzirajućim sredstvima. Budući da je u spremnicima potonulog broda preostala vrlo mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne prijeti opasnost daljnjeg onečišćenja mora, prenosi Vecernji.ba.

O ovoj pomorskoj nesreći Lučka kapetanija Ploče obavijestila je vlasnika potonulog broda, kojemu je izdan nalog da u što kraćem roku organizira postupak vađenja potonulog broda, a daljnjim očevidnim radnjama utvrdit će se uzroci koji su doveli do ove pomorske nesreće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.