Posvetio Oscar preminuloj kćeri: Izgubili smo je zbog vozača koji je gledao u mobitel

Danski redatelj Thomas Vinterberg posvetio je Oscara za najbolji međunarodni film svojoj tragično preminuloj kćeri Idi koja je nastradala samo četiri dana prije početka snimanja filma.

19-godišnja Ida preminula je kad se vozač koji je u vožnji tipkao na mobitel zabio u automobil koji je vozila redateljeva supruga Helene Reingaard Neumann.

Htjeli smo napraviti film koji slavi život, a četiri dana prije početka snimanja dogodilo se nemoguće, započeo je svoj emotivni govor Vinterberg.

Prometna nesreća odnijela je moju kćer. Netko je gledao u mobitel. Nedostaje nam i volimo je. A dva mjeseca prije početka snimanja i dva mjeseca prije nego što je poginula bila je u Africi… Poslala mi je pismo, pročitala je scenarij i bila je jako uzbuđena. Obožavala je ovaj film… Trebala je biti dio ovog, rekao je redatelj.

U jednom trenutku nije mogao sakriti suze.

Na kraju smo snimili ovaj film kao posvetu njoj. Dakle, Ida, ovo je čudo koje se upravo dogodilo i ti si dio tog čuda. Možda si negdje vukla neke konce, ne znam, ali ovo je za tebe, obratio se kćeri.

Ako se netko usudi vjerovati da je ona sad nekako s nama, moći ćete je vidjeti kako plješće i veseli se s nama, dodao je, prenosi Index.

Film Another Round prati priče četvorice srednjoškolskih profesora, Martina, Tommyja, Petera i Nikolaja, koji žele testirati teoriju kako poboljšati svoj privatni i profesionalni život održavajući konstantan nivo alkohola u krvi.

Film “Nomadland” dobitnik je tri Oscara, a još šest filmova su dobili po dva

(www.jabuka.tv | Foto: AMPAS)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.