Posuško gospodarstvo ostvarilo rekordne rezultate

U srijedu je u Posušju, povodom Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Program je započeo molitvom pred spomen obilježjem posuškim braniteljima koju je predvodio posuški župnik i dekan posuškog Dekanata fra Mladen Vukšić. Potom je poginulim i preminulim braniteljima počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo izaslanstvo Općine Posušje i svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te ostali nazočni.

Nešto prije 10.30 sati u kinodvorani je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih visokih izaslanstava sa svih razina vlasti u BiH, kao i Republike Hrvatske, svećenika iz posuških župa, predstavnika javnih institucija, načelnika i gradonačelnika susjednih općina, te domaćina vijećnika Općinskog vijeća, predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara i Općinskog načelnika Branka Bage.

Sjednicu je, upućujući pozdrave nazočnima, otvorio Ivan Lončar. Potom je govorio o radu vijeća u proteklih 12 mjeseci. Tako je istaknuo donošenje Odluke o uvođenju novih zanimanja u srednje škole, Odluku o proglašenju obilježavanja Dana branitelja općine Posušje, te Odluku o pripremi i provedbi aktivnosti donošenja prostornog plana općine Posušje.

Sljedeći se nazočnima obratio načelnik Bago koji je u govoru kazao sljedeće: ”Rad javne uprave kroz proteklu godinu je bio znatno ubrzan, to je vidljivo kroz dosta primjera kao što su brža i viša razina usluga našim sugrađanima, otvorenija komunikacija sa njima kao i sa svim našim potencijalnim partnerima na raznim područjima, izrada prostorno planske dokumentacije za područje općine, nastavak rada na digitalizaciji arhive, povratak ZK ureda u Posušje i početak uspostave zemljišno knjižnih izvadaka za Posušje kao jedan od iznimno značajnih i više desetljeća očekivanih aktivnosti, ulazak u proces BFC certificiranja kao jednog od instrumenata za poboljšan rad javne uprave i stvaranja povoljnog poslovnog okruženja., vrijedno je istaknuti daljnji proces koordinacije i suradnje s javnim poduzećima i ustanovama te njihov sve učinkovitiji rad, pogotovo na uređenju grada i okolice te nastavku radova na našim infrastrukturnim projektima”.

Bago je pohvalio rad Profesionalne vatrogasne jedinice, te je istaknuo dobru suradnju s Policijskom upravom Posušje, Domom zdravlja, kao i ostalim javnim ustanovama i poduzećima.

Osvrnuo se i na posuško gospodarstvo riječima kako je ono ostvarilo rekordne rezultate po ostvarenim prihodima.

”Ovaj podatak govori kako se itekako može raditi i poslovati u našem Posušju. Mi smo kao vodstvo općine uložili dosta truda i napora u zadnjih nekoliko godina kad je u pitanju suradnja s našim poduzetnicima, od poboljšanja komunikacije s njima, do uspostavljanja redovitih sastanaka s ciljem razmjene informacija i pronalaženjem što bržih i kvalitetnijih rješenja za probleme koji ih opterećuju u svakodnevnom poslovanju, a koji se nalaze u nadležnosti lokalne samouprave”, zaključio je Općinski načelnik.

Potom je uslijedilo obraćanja Bariše Čolaka, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda, nakon čega su dodijeljena javna priznanja.

Ovogodišnji dobitnici su don Ante Ivančić iz župe Zagorje; posthumno, Stanko Kovač Australac hrvatskih korijena zbog posebnih zasluga pri podizanju spomenika skupini Fenix u Posušju; novinar Pero Crnogorac prigodom 50. godišnjice rada; Gimnazija fra Grge Martića Posušje, koja proslavlja 50. godina postojanja i tvrtka Miviko iz Posušja.

Svečanost je glazbom uveličala Osnovna glazbena škola, a program je vodila Kristina Milas.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

 • Ja sam za HDZ da se razumimo ali malo kritika malo kocke stavijo kruzne tokove ne racunaj to je neko drugi olatijo . Vatrogasci farbaju po gradu ujutro ofarbaju uvece vec blido a za 10 dana izbrisese . Dadni dabe gospodarstvenicim placove i vodu i put da rade vidis da nsm sve ode. Kakvo je stanje sa financijama jesmolu duzniji ili ne . Nemij kad jednom odes onda – 3 miliona. Dosad nisi ima zasto se zaduzivat. Nije ovo sa. Vase straneza pohvale. Elike nema projekta da se vide.

 • Pop, i Pc za pohvalu,a ima i bolji odovi pa ih nitko nehvali rade svoj posa i pomalo bez duga i redovne place daju radnicima,i di su svi osigurani,i bez ijednog otkaza.Hvala!

 • Ja nisam za adz ali moram reci da ovdje na portalu uopce nije preneseno sve sto je receno na sjednici ,
  dakle: dugovi opcine su smanjeni, broj zaposlenih u javnoj upravi je smanjen, projekti se rade i puno ih je spremno za implementaciju, nova garnitura ljudi radi punom parom i u javnim poduzecima i u opcinskoj upravi, posusje je se diglo iz mraka u kojeg su ga bili bacili prijasnjih godina i konacno ima jednu zdravu ekipu koja zna sta radi…..

 • Zašto ste podigli spomenik teroristima iz Bugojanske skupine i još se time hvalite? Ubili su 15 ljudi. Dva Širokobriježanina su tada nastradala od metka ustaških terorista, njih nitko ne spominje.

 • koliko im je vodovod dužan 9.000.000,00 KM a Urbikom i općina Posušje kriju ko zmija noge Bog sami zna koliko…..
  DISU PARE OD PRIJEVOZA ĐAKA ISPLAĆUJU ISTI IZNOS I KAD JE BIO BESPLATAN PRJEVOZ….
  KUPE PARE OD DICE A NIGDI IH NE ZAVODE OSIM MOŽDA U SVOJ DŽEP ….
  CCA 150.000,00KM GODIŠNJE RODITELJI PLAĆAJU

Komentiraj: