Posuška ”Devedesetka”: Načelnik Begić je vrijeđao i omalovažavao neovisnu vijećnicu Pirić

Vrijeđanje, omalovažavanje i podjele nisu temelj za izgradnju boljega Posušja, istaknuto je u priopćenju kojeg je u srijedu poslao Općinski odbor HDZ-a 1990 Posušje.

Oni su oglasili se povodom, kako navode, ružnih riječi koje je načelnik općine Posušje Ante Begić uputio jedinoj neovisnoj vijećnici Ljiljani Pirić na 32. sjednici Općinskog vijeća održanoj 5. veljače.

Razočarani smo razinom komunikacije načelnika Begića. Najblaže rečeno, nije politički korektno svoje kolege kvalificirati na način na koji je to učinio tijekom sjednice Općinskog vijeća.

Na upit vezan uz financijsko izvješće “Posuškog lita”, u čiju je realizaciju potrošeno dvostruko više novca od planiranog iznosa (planirano 80.000 KM, potrošeno 157.000 KM), načelnik Begić nije imao odgovore. Umjesto toga, počeo je vrijeđati vijećnicu, nazivajući je stalno “negativnom, sumnjičavom” i optužujući je za laži, bez obzira na nedostatak konkretnih informacija.

Ovakvim načinom komunikacije načelnik je povrijedio ne samo vijećnicu Pirić, već i one žitelje Posušja koji su je izabrali u Općinsko vijeće, kao i generacije njenih učenika, kojima je uzor, navode iz OO HDZ-a 1990 Posušje i nastavljaju:

Pojedine odluke se na dnevni red Općinskog vijeća stavljaju nakon što je izvršna vlast, odnosno načelnik, već proveo odluku. Tako je bilo i s rebalansom proračuna za 2023. godinu. Načelnik je, nakon potrošnje od 157.000 KM, iako je vijeće donijelo odluku o izvršenju proračuna prema kojoj je za održavanje Posuškog lita planirano 80.000 KM, tek 29.12.2023. godine dao prijedlog rebalansa proračuna. Očito je da načelnik nije ispunio svoje obveze prema zakonima i pravilima.

32. sjednica Općinskog vijeća Posušje (Foto: Općina Posušje)

Načelnik Begić se ponaša nezrelo i nepromišljeno, zaboravljajući da žitelji Posušja preko vijećnika postavljaju pitanja na koja on loše ili nikako ne odgovara, te u nedostatku znanja i argumenata vrijeđa vijećnike i izvrće činjenice, priča ono što mu odgovara, ignorira postavljena pitanja.

Vijećnica Pirić je prosvjetni djelatnik s gotovo 30 godina iskustva u obrazovanju, a činjenica da su riječi načelnika upućene njoj prenesene na lokalnom radiju u 16:00 sati , koji slušaju njezini bivši i sadašnji učenici, pokazuje nedostatak bontona i kulture načelnika Begića.

Između ostalog, OO HDZ 1990 Posušje već je u nekoliko navrata ukazivao na nepoštivanje zakona od strane načelnika, kao što su primjerice prijem pripravnika, razna imenovanja, napuštanje sjednica Općinskog vijeća kako bi izbjegao pitanja vijećnika, itd.

Načelniče, vaše riječi i djela u vrijeme obnašanja funkcije načelnika općine su pokazatelji da niste dorasli obavljanju iste.

Kako bi provjerila što žitelji Posušja misle o načelnikovim tvrdnjama, vijećnica Pirić provela je anketu na Facebooku, i rezultati su nevjerojatni! Od ravnih 100 glasača, 96 je izrazilo nepovjerenje u načelnikove riječi, dok je samo njih 4 podržalo njegove tvrdnje. Izgleda da većina Posušana ipak ne dijeli načelnikove poglede, ako uzmemo da 100 glasača predstavlja reprezentativan uzorak.

Što reći osim – bravo, gospođo Pirić, na hrabrosti da provjerite istinu čak i kad su riječi načelnika tako uvredljive i netočne!, stoji na kraju priopćenja Općinskog odbora HDZ-a 1990 Posušje.

Foto: HDZ 1990

(www.jabuka.tv)

52 komentara

 • Ne vjerujem da bi on vrijeđao ikoga i da bi nesto slagao ili nedaj boze uzeo sebi nesto
  pogledajte samo tu prepostenu facu

  • Jeste našli ko će pisati priopćenja i pisati o poštenju. Ta devedesetak neka njen predsjednik općine Posušje vrati novac, koji je primao 4 godine, a niti jednom nije otišao na posao. Ta o kojoj pišete, kad je bila voditeljica smjene u OŠ ,djeca su izlazila sa najlošim znanjem. Nastavnički kadar je bio razularene. Šta što joj je rekao ona je javna osoba, ako ne podnosi neka sjedi u kući. Konačno ta devedesetak nije dostojna jednog glasa, iz razloga koje su malverzacije radili, ali sreća što je narod pametan pa ne glasa za luđake

 • Upućeni kažu da je on prošle godine potrošio preko milion maraka mimo odobrenog proračuna.
  Sve će mu to državna revizija za 2023 godinu uočiti i napisati i izvješću
  Kako će tada njima reći da lažu i petljaju.
  Biti će zanimljivo rezultate revizije pročitati.

 • Reći nekome da je negativan i sumnjicav i da ne govori istinu nije vrijeđanje . Zato ili napišite koje su to bile uvrede ili ne vrijeđajte našu inteligenciju. Uopće me ne zanima ni Begic ni Piric samo muka mi je od ovih političkih igrokaza

  • Mijenjanje teme kada te netko kao načelnika pita “Di su pare?”, je vrijeđanje svih a ne samo ove vijećnice. Ne znam kako možeš imat takav podanički stav. Kome se dodvoravaš i kako se možeš pogledat u ogledalo nakon što braniš ovakve ljude.

 • 90ka ne izvlacite mrvice sa stola, i ne hvatajte se za svaku najmanju sitnicu ,wow nije joj rekao ne znam šta,a to da je negativna i sumnjicava je samo istina —a znamo da istina boli u tom je problem
  jer je jedina zadaca tu biti sumnjicava i negativna

 • pitam se na što bi sličila osnovna škola ivana madžuranića i mreža facebook da su sve učiteljice kao ljiljana pirić? nebi se mmogli obraniti od slika iz učionice,slika učenika koji su nečija djeca a slika ih se svaki čas i objavljuje? samo zamislite situaciju da to radi svaka učiteljica

 • Jaki naslov, dajte pišite malo kako je naša učiteljica tukla učenike dnevnikom i nitko joj ništs nije smijo, pišite malo gdje su pare koje su ona i Pirić izvukli iz škole i županije, koga je tada naša fina učiteljica vrijeđala nitko od naši roditelja nije smijo pisnuti. Uvrijedio je Begić, malo si joj pajdo rekao, otvori dušu vrijeme je.

 • Begiću tribao si joj dati mjesto ravnatelja pa ne bi učiteljica izmišljala i lagala ta će ona nije ona od toga.
  Pod hitno dotičnu na psihijatrijsko vještačenje.

  • Dragi Zvone, zašto svima daješ do znanja da načelnik raspoređuje tko će di raditi i koliko… Nisu te tako u stranci učili
   Znači ipak se treba njega pitati … Vidit ćemo onda tko će sada u elektroprivredu… Možda će netko od begića?

 • Ljilja ima najveća muda u općinskom vijeću u Posušju, jedina može reći šta oće. Ostali se svi pribojavaju. Tko to do sada nije skužio, rodbina mu je u HDZ-u pa se pravi da ne konta.

 • Sramota gradonačelnika na ponašanju i ako je sve transparentno u čemu je problem…treba na pozicije staviti poštene ljude a ne lopive

 • Bitno da ste vi križinu nabili na zid pored ša’ovnice, da odmah zna čovjek sa kakvim licemjernim seljoberima ima posla!

 • I ta dotična gospođa Pirić ako je ona prosvjetni radnik može govorit ružno i to je u redu a ako nju netko prozove to je vrijeđanje ona vrijeđa samom svojom pojavom

  • Neovisnu je davno iz škole trebalo skloniti, svaki dan spletke u skoli radi i to mi svi znamo koji smo joj kolege, a da ne govorim kako zna ponizavati i maltretirati nas ucitelje. Mi svi sutimo jer imamo strah od nje, kad poludi nije sva svoja nezna se sta radi kad podivlja.
   Prema tome ona je zadnja osoba koja o ponizavanju moze nesto reci.

 • Tko podmuklije komentira:

  Prevara iza 19h , autistični političar, kleptoman poreznih obveznika i manipulativni izdajnik stranačkih kolega: Svilić

  Ili njegov učenik, špija sPišo?

  Oba klevetnici.

  • Je, je, proveli su anketu, ali ko ce sad setati neovisnu. Anketa pokazala da ce setaci iz HRSa uskoro poceti neovisnu setati haha.

 • Navodno neovisna viječnica priča najviše laži na Opcinskom vijecu bitno je da ona nešto brblja bilo to argumentirano ili ne a narad nezna da laže Jedna od laži joj je i Osoje jer su u suvestvu s određenim klanovima Osoja Ne smrdi farma nego smeta ilegali

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.